’Mersin Sporunda Eski Heyecanı Yeniden, Ağır Ağır Yakalıyoruz’




Tarih: 21 Mart 2023 Salı 17:44


Gazeteci ve Spor Yorumcusu Batuhan Topçu, bu sezon yükselişte olan ÇBK, MSK ve Yeni MİY gibi Mersin takımlarının basınla ve STK’larla kuracağı sıcak temasın, Mersin’in tanıtımı noktasında önemli avantajlar sağlayacağını vurguladı.

Haber-Emrah Birgül

 

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Batuhan Topçu, İçel TV ve Sun TV ortak yayınında Tarkan Özyılmaz'la Kral Sohbetler programına katılarak, spor dünyasındaki son gelişmeleri yorumladı. Mersin takımlarının bu sezon ciddi bir yükselişe geçtiğini vurgulayan Topçu, spor camiasında Mersin'deki heyecanın yeniden yeşermeye başladığını belirtti.

 

"ÇOCUKLUĞUMDA KAMPLARA GİDİLİRDİ, TAKIMLAR YAKINDAN TAKİP EDİLİRDİ"

Mersin sporunda geçmiş yıllarda yaşanan heyecanı hatırlatan Topçu, "Benim çocukluğumda, Tarkan Özyılmaz'ın da gol kralı olduğu yıllarda ben imrenerek bakardım. Çünkü bizim spor muhabirlerimiz, spor yazarlarımız, gece editörlerimiz vardı. Gece gündüz bu hayatın içinde olunurdu. Kamplara gidilirdi, takımlar yakından takip edilirdi. Tesise kim girdi, kim çıktı her şeyden haberdar olunurdu. Ama kulüp de burada basınla sağlıklı iletişim kurmaya çalışırdı. Basın sözcüleriyle iletişim halinde olunurdu. Çağırırlardı, toplantılar olurdu. Yıllar geçtikçe unutuldu. Mesela bizim gazetelerimizde spor sayfaları inanılmaz güzel yerler kaplarken, git gide küçülmeye başladı" diye konuştu.

 

"ÇBK'YLA BERABER KENTTE YENİDEN BİR HEYECAN OLDU"

Son yıllarda özellikle Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'nin başarılarıyla kentte yeni bir heyecan yaşandığını belirten Topçu, "Çukurova Basketbol çok büyük bir marka, çok güzel işler yapıyorlar. Çukurova Basketbol'la beraber kentte yeniden bir heyecan oldu. Arkasından MSK geliyor, basketbolda 1'inci ligde şampiyonluğa oynuyorlar. Tarsuslu kızlarımız şampiyonluğa oynuyorlar. Futbolda 3'üncü ligde Yeni Mersin İdman Yurdu'muz şampiyonluğa oynuyor. Eski heyecanı yeniden, ağır ağır yakalıyor gibiyiz. Dilerim çok güzel olacak" dedi.

 

"ÇBK, MERSİN'E BU ORGANİZASYONU GETİRMEK İSTİYOR"

ÇBK'nın Mersin'de büyük bir organizasyona hazırlandığını açıklayan Topçu, "Maçlar bittikten sonra Euroleague Women şu şekilde ilerliyor; finale kalan takımlar bir araya geliyor, ortak bir lansman yapılıyor. Hangi takım aday olacağını açıklıyor. Çukurova Basketbol'un Genel Koordinatörü Ender Ünlü'yle de görüştüm. 'Çukurova Basketbol olarak kentin STK'larıyla, odalarıyla, borsalarıyla, Valiliği'yle yani kentin tüm dinamikleriyle görüşerek biz Mersin'e bu organizasyonu getirmek istiyoruz' dediler. Bu organizasyon gerçekten dünyada sayılı organizasyonların başında geliyor. Çünkü kadın basketbolunun en büyük kupalarından birisi. Biz de dileriz ki Mersin'de olur. Biz de elimizden geleni yapacağımızın sözünü verdik. Bu, Mersin için çok büyük bir reklam. Büyük bir olay" ifadelerine yer verdi.

 

"ÇBK GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI VE ÇOK GÜZEL BİR TAKIM"

ÇBK'ya yönelik değerlendirmelerini sürdüren Topçu, "Bizim takımımız gerçekten çok başarılı ve çok güzel bir takım. En büyük favorilerinden birisiyiz. Geçen sene başaramadık ama bu sene kentin tüm dinamiklerinin desteğiyle de FinalFour'u kentimize getirip, şampiyonluğu da alacağız" dedi.

 

"NEVŞEHİR, ÇOK ZORLU BİR DEPLASMAN"

Yeni Mersin İdman Yurdu'nun da son haftalarda avantaj yakaladığını belirten Topçu,  "7 puan güzel bir avantaj bu lig için. Arkamızdan gelen rakiplerimiz de bizim puan kaybettiğimiz haftalarda takıldı. Karaköprü, Ordu, Kütahya, Belediye Derince, Karşıyaka; hepsi son 3-4 haftada takıldı. İşte 'hoca şansı' dedikleri kısım veya 'takım şansı' dedikleri kısım bu oluyor. Kaybettiğin haftada senin rakibin de kaybediyor. Geçen hafta Karaköprü kazansaydı biz çok başka bir şey konuşurduk. 'Acaba bir puan başımıza neler gelecek' gibi bir şey derken, şu anda 7 puan fark var. Güzel avantaj" dedi. Sıradaki Nevşehir maçına ilişkin de yorumunu aktaran Topçu, "Çok zorlu deplesman" ifadesine yer verdi.

 

"BU TAKIMIN BİR ÜST LİGE ÇIKMASI SADECE TAKIMA KAZANDIRMAYACAK"

Geçmiş yıllarda kent takımları ile kent dinamikleri arasındaki teması hatırlatan Topçu, "Basınla, medyayla, gazetecilerle, televizyoncularla iletişimi kurmayınca, iyi tutmayınca; bu maçın tanıtımını sadece billboardlardan yapınca kimsenin haberi olmuyor. Organizasyonlar yap. Eskiden İdmanyurdu PTT'deyken, Süper Lig'e çıkacağı zaman kahvaltılar olurdu, STK'lar toplanırdı. 'Ne yapabiliriz' denilirdi. 'Bu takım için ne olur' denilirdi. Bu takımın bir üst lige çıkması; bu şehirde otelciye de kazandıracak, kafeciye de kazandıracak, gazeteciye de kazandıracak. Bu takımın bir üst lige çıkması sadece takıma kazandırmayacak. Bu kentin reklamı, tanıtımı olacak. Bu kentin yararına olacak" diye konuştu.

 

"BU TAKIM BİR ÜST LİGE ÇIKARSA MERSİN KAZANACAK"

Mersin takımları ile kent dinamiklerinin kuracağı sıcak temasın kentin yararına olacağını belirten Topçu, "Aynı şekilde Çukurova Basketbol'dan bahsederken de böyle bahsediyoruz. MSK, şu anda erkekler basketbolda 1'inci ligde. Ortalık savaş alanı. Yalova, Samsun, Mersin; puan farkları birbirine çok yakın. Kim bir üst lige çıkacak mücadelesi var. Bu rekabet, bu takım bir üst lige çıkarsa bize kazandıracak. Bizim kent olarak sahiplenmemiz lazım. Bizim tanıtımını yapmamız lazım. Onların da yani belediye takımıysa belediyenin, şahıs takımıysa şahısın, dernekse derneğin; gazetecilerle, televizyoncularla, radyocularla, sivil toplum kuruluşlarıyla aralarını iyi tutmaları lazım. Bu, hepimizin ortak menfaatine olan bir şey. Şehrin büyümesi, bu şehirdeki yatırımcının da büyümesi demek" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA