’Mersin’deki Projelerin Hızla Bitirilmesi Gerekiyor’




Tarih: 23 Mart 2023 Perşembe 16:23


MESİAD Başkanı Hasan Engin, merkezi hükümete Mersin’deki projeleri bir an önce tamamlaması çağrısında bulundu.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, katıldığı bir televizyon programında kente dair değerlendirmelerde bulundu. Engin, Mersin'e merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımların ağır ilerlediğine dikkat çekti.

 

"MERSİN BİR SANTRAL KENT"

Sözlerine, deprem sonrası Mersin'de yaşanan göç tablosunu değerlendirerek başlayan Engin, "Mersin, coğrafi yapısıyla bu kentlere komşu bir kent. Bu felaket olmasa bile yine komşu kentlerin nefes aldığı bir kentimiz Mersin; turizm yönünden, yaşam yönünden, sosyal hayat yönünden. Yazları burada konaklanan bir kent. Yani Mersin için bir santral kent diyelim. Bu dönemde de öyle oldu. Bu doğal felakette, bölgesel felakette Hatay, Maraş, Gaziantep, Malatya; zaten burada akrabalık bağları olduğu için buraya akın ettiler. Akla ilk gelen kent Mersin oldu. Mersin'e yaklaşık 300-400 bin civarında bir nüfus akın etti. Onları misafir ettik. Spor salonlarında, yurtlarda, okullarda. İlk etapta böyle oldu. Diğer ikinci konut dediğimiz yazlık konutlarda, yaylalarda konuk oldular ki Mersin bu felaketzedelere, depremzedelere sahip çıkan ilk kent oldu. Bunun için yoğun bir göç baskısıyla karşı karşıya kaldı" ifadelerine yer verdi.

 

"MERKEZİ HÜKÜMETİMİZİN BAZI PROJELERİNİN DE ACİLEN BİTİRİLMESİ GEREKİYOR"

Yaşanan göçlerin Mersin'e sağlıkta, ulaşımda, içme suyunda, kullanma suyunda bir yük getirdiğini sözlerine ekleyen Engin, "Bu durum karşısında evet, yerel idarecilerimiz her ne kadar sahip çıktıysa da fakat merkezi hükümetimizin bazı projelerinin de acilen bitirilmesi gerekiyor. Bu projelerin Mersin'e kazandırılması gerekiyor. Bu ulaşımda; Çeşmeli-Taşucu Otoban Yolu. Mesela şu anda yaz tatilinde, turizm sezonu gelmiş gibi Erdemli'den öteye trafik taşıyamıyor. Çok yoğun bir bölge. Yoğun bir trafik akışı var araç sayısının artmasıyla. Bu projelerin bitirilmesi gerekiyor. Havaalanı yine aynı şekilde. Çok yavaş gidiyor. Bu projelerin hızla bitirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

"SEÇİMDEN SEÇİME BİR CANLANMA, ONDAN SONRA BİR UYUTMA DÖNEMİ BAŞLIYOR"

Ankara'nın Mersin'e destek vermesi gerektiğini belirten Engin, "Mersin'in yıllardan beri bir şanssızlığı var. Çukurova havzasının bir şansızlığı var. Bunu biliyoruz. Son yıllarda da bu su yüzüne çıktı. Bütün kentlerde özel teşvikler verilirken, özel projeler çok hızla bitirilirken Mersin'de bu bir karınca hızıyla gidiyor. Seçimden seçime bir canlanma. Ondan sonra bir uyutma dönemi başlıyor. Mersin'in bu şansızlığı var. Mersin, teşviklerden en çok faydalanması gereken bir kent olmalı. Bu konuda MESİAD, Cumhurbaşkanlığı'na da çağrıda bulundu. Mektup deklarasyonu yayınladı. Ama maalesef gelinen noktada henüz bir katkı almadı. Özel teşvikler ve devlet desteklerinin buraya verilmesi gerekir. Çünkü bir toplanma alanı gibi Mersin. Herkesin aklına ilk gelen bir şehir olması sebebiyle Mersin'deki projelerin ve daha fazla projelerin yapılması gerekir" şeklinde konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA