ÇBK, FİNAL-FOUR’A YÜKSELDİ: GÖZLER KUPADA!




Tarih: 23 Mart 2023 Perşembe 16:26


Euroleague Women çeyrek finalinde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, çeyrek finalin üçüncü maçından galip ayrılarak final-four’a kaldı ve gözünü kupaya dikti.

Haber-Emrah Birgül

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Kadınlar B Grubu'nda sergilediği başarılı performansını çeyrek final karşılaşmalarında da sürdürdü. Çeyrek final maçlarına Fransa takımı Tango Bourges Basket'le başlayan ÇBK, Fransız temsilcisiyle çeyrek finalin üçüncü maçında bir kez daha karşılaştı. Fransız takımını kendi evinde 91-63 mağlup eden ÇBK, final-four'a yükselerek Avrupa'nın en büyük kupasını Mersin'e getirmek için son düzlüğe girdi.

 

MERSİNLİLER TARİHİ BAŞARIYI SALONDA SEYRETTİ!

ÇBK'nın Tango Bourges Basket'i 91-63 mağlup ettiği çeyrek finalin üçüncü maçı Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynandı. Mersin temsilcisi, salonda kentten güçlü destek gördü. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök gibi isimlerin yer aldığı salonda, binlerce Mersinli tribünleri doldurarak ÇBK'nın tarihi başarısına şahit oldu.

 

KARŞILAŞMAYA, ÇBK'NIN YILDIZ OYUNCUSU CHELSEA GRAY DAMGA VURDU

Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden ÇBK, kadın basketbolunun en prestijli ligi olan Euroleague Women'ın çeyrek final serisinin üçüncü maçında Fransız temsilcisini 91-63 mağlup ederek, serideki durumu 2-1 yaptı. Euroleague Women'da tarihinde ilk kez finallere kalma başarısı gösteren ÇBK, Fransız temsilcisiyle oynadığı karşılaşmada tarih yazdı. Karşılaşmanın ilk periyodunu 19-18 önde tamamlayan ÇBK, ikinci periyotta da rakibine 27-15'lik bir üstünlük sağlayarak ilk yarıda 46-33'lük bir başarı tablosuna imza attı. İkinci yarıdaki üçüncü periyodu 23-13 önde bitiren ÇBK, son periyotta ise 22-17'lik üstünlük kazandı ve oynadığı tüm periyotlarda rakibine nefes aldırmadı. Karşılaşmaya, ÇBK'nın yıldız oyuncusu Chelsea Gray damga vurdu. ABD'li oyuncu Gray, maçta kaldığı 33 dakikalık sürede 27 sayı üreterek taraftarların heyecanını zirveye ulaştırdı.

 

ÇBK, FİNAL-FOUR'DA!

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin final-four'a ev sahipliği yapmak için FIBA'ya resmi başvurusunu yaptığı öğrenildi. Mersin takımının resmi başvurusunun kabul edilmesi durumunda Avrupa'nın en büyük 4 takımı Mersin'de karşılaşacak. 14-16 Nisan tarihlerinde final-four'da şampiyonluk mücadelesi verecek olan ÇBK, 14 Nisan'da yarı final maçında Çek Cumhuriyeti'nden ZVVZ USK Prag takımı ile karşı karşıya gelecek. ÇBK, maçı kazanması durumunda Fenerbahçe Alagöz ile Beretta Famila Schio maçının galibiyle 16 Nisan'da final maçına çıkacak.

 

ABDULLAH ÖZYİĞİT: "UMUYORUM Kİ FİNAL-FOUR MERSİN'DE OYNANIR"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Avrupa liginde Mersin'i ve Türkiye'yi gururlandıran başarılarla temsil eden ÇBK'ya başarılarını artırarak devam etmesi dileğinde bulundu. Final-four öncesi ÇBK'nın çeyrek finalin üçüncü maçındaki tarihi başarısını salonda seyreden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise "Bu büyük başarı için takımımızı ve salonu doldurarak destek veren Mersinli hemşehrilerimizi tebrik ediyorum. Hedefimiz kupayı ülkemize getirmek, bu gururu Mersin'imize yaşatmak istiyoruz. Çok mutluyuz, bir Mersin takımı bu gece Avrupa'nın en iyi 4 takımı arasına kaldı. Avrupa şampiyonu olmak için elimizde tarihi bir fırsat var. Kentimiz, takımımız bu başarıyı hak ediyor. Mersinli hemşehrilerimiz salonu bugün de doldurdu, her zamanki gibi takımını yalnız bırakmadı. En büyük teşekkür taraftarımıza. Umuyorum ki final-four Mersin'de oynanır ve kupayı halkımızla birlikte kaldırırız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu başarı Mersin halkının" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA