Ersin Aka: ’Lig’in En İyi Takımıyız’




Tarih: 31 Mart 2023 Cuma 17:46


Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, "Biz bu ligin bana göre en iyi takımıyız. Bütçe olarak bizden iyi 3 tane takım var; Karşıyaka, Nevşehir ve Ordu. Ama biz daha başarılıyız ve daha iyi bir takımız" dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Grup 1. Lig'de bu sezon 21 haftalık mücadeleye imza atan Yeni Mersin İdman Yurdu'nun Teknik Direktörü Ersin Aka, İçel TV'de Mehmet Uysal'ın konuğu oldu. Takımın önünde daha 9 maç olduğunu ve bu hafta Derince Spor'la karşılaşacaklarını belirten Aka, "Derince maçı çok zor bir maç olacak" diyerek, taraftarlardan destek istedi.

 

"O KUPAYI BU ŞEHRE İNŞALLAH GETİRECEĞİZ"

Şampiyonluk için büyük mücadele verdiklerini belirterek sözlerine başlayan Aka, "Hep beraber veriyoruz. Yönetimimiz, başkanımız, takım oyuncularımız, personelimiz. Hiç kolay bir süreç değil. Ama inşallah bütün hedefimiz o nokta, o günü bekliyoruz. Garantileyeceğiz. O kupayı bu şehre inşallah getireceğiz" dedi.

 

"O GÜN BAŞKA BİR TAKIM DA OLSA AYNISINI YAPACAKLARDI"

Nevşehir'de Yeni Mersin idman Yurdu'nun yönetim kadrosuna tribünler gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklamalarda da bulunan Aka, "23 yıldır ben bu işi yapıyorum. Futbolun hemen hemen her kademesinde çalıştım. Gerçekten ilk defa böylesine bir olayla karşılaştık. Yaklaşık 25-30 dakika oyun başlamadı. Açıkçası normal şartlarda oyunun başlamaması gerekiyordu. Oradaki federasyon temsilcisinin bunu görüp, bu kararı vermesi gerekiyordu. Çünkü şöyle bir durum var; 20-25 dakika başkanımıza ve yönetim kurulumuza bildiğiniz fiili saldırı var. Emniyet mensupları hiçbir müdahale yapmıyorlar. Biz orada onun mücadelesini veriyoruz. Yani niye bunu yapıyorsunuz diye. Anladık ki tamamen amaç burada şu değil; Mersin İdman Yurdu'na saldıralım falan değil. Yani o gün başka bir takım da olsa aynısını yapacaklardı. Maksat, Karşıyaka ile bunlar play-off için çekişiyorlar ve hemen hemen benzer şeyleri daha önce de yapmışlar ama bu kadar şiddetlisini ilk defa yaptılar" ifadelerine yer verdi.

 

"ÇOK DEĞERLİ BİR PUAN ALDIK"

Yapılan saldırıyı kınadığını sözlerine ekleyen Aka, "Ben buradan bir futbol adamı olarak bu davranışları açıkçası kınıyorum. Çok üzüldük ve bu inanılmaz derecede oyuna yansıdı. Her iki takıma da yansıdı. İlkyarıda çok vasat, çok tedirgin bir oyun çıktı iki takım adına da. Ben bile kendi adıma çok etkilendiğimi söyleyebilirim oradaki ortamdan. Oyuna yazık oldu diye düşünüyorum. Ama çok değerli bir puan aldık. Biz Mersin İdman Yurdu olarak planlamamızda biz hiçbir zaman bir maça biz 1 puan için çıkmadık, çıkmayacağız da. Ama bir planlama yaparken amacımız şampiyonluk" diye konuştu.

 

"ÇOK ZOR BİR DEPLASMANDI, BİZİM ADIMIZA ÇOK ZOR BİR MAÇ OLDU"

Nevşehir takımına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Aka, "Nevşehir takımının sezon başı bütçesi bizim takımımızın bütçesinden daha fazla. O maçta oynayan 7 tane oyuncu 2. Lig'den geldi. Geçen yıl ben 2. Lig'de Ankarademir Spor'da çalışırken 3 tane oyuncuyu kendi takımıma katmamıştım. Çünkü 2. Lig'de bile çok popüler, çok bütçeli oyunculardı bunlar ki bir tanesi de Dilaver Güçlü'ydü. Bize özel önlem almamıza rağmen bir anlık bir boşluk buldu ve oyunu değiştirdi. Buna biz çok çalışmıştık. Özel bir oyuncu. Bunun gibi özel oyuncular var orada. Ama baktığınız zaman 7'incilerdi bizle maçtan önce ve 1 puanı alarak da ilk 6'nın içerisine kendilerini attılar, Karşıyaka'yla çekişiyorlar. Çok zor bir deplasmandı. Bizim adımıza çok zor bir maç oldu" şeklinde konuştu.

 

"SONUÇ OLARAK 1 PUANIN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM NEVŞEHİR MAÇI İÇİN"

Her şeye rağmen Nevşehir maçını kazanabileceklerini sözlerine ekleyen Aka, "İki topumuz direkten döndü. Ömer Önder'in karşı karşıya kaçırdığı bir pozisyon var. Sonrasında golü attık ve golü attıktan hemen 2 dakika sonra gol yememiz bizi biraz şoka uğrattı diyebilirim. O süreçten sonra da uzatma kısmında mağlup da olabilirdik, rakibimizin pozisyonu var maalesef. Ama sonuç olarak 1 puanın iyi olduğunu düşünüyorum Nevşehir maçı için" dedi.

 

"BİZ BU LİGİN BANA GÖRE EN İYİ TAKIMIYIZ"

Ligdeki en iyi takım olduklarını vurgulayan Aka, "Bizim işimiz olduğu için biz bunu çok yakından takip ediyoruz. Biz bir defa 3. Lig'in en güçlü grubunda mücadele ediyoruz ve devre arası yapılan transferlerle alttaki takımlar; Eskişehir, Yomra, özellikle Edirne ki Edine maçından önce bunu dile getirmiştik; çok ciddi transferler yaptılar. Hatta 2 gün önce ulusal bir basın organında da bir programa çıktım. Orada bana bu soru geldi. 1 saatlik 3. Lig programında 3 grup var, bizim grubumuza 35 dakika işliyorlar, diğer iki gruba 25 dakika ayırıyorlar. Yani gerçekten konuşulacak çok takım, çok iyi bir grup var. Bun anlamda şunu söyleyeyim eğer kamuoyu bilmiyorsa; biz bu ligin bana göre en iyi takımıyız. Bütçe olarak bizden iyi 3 tane takım var. Karşıyaka, Nevşehir ve Ordu. Ama biz daha başarılıyız ve daha iyi bir takımız" diye konuştu.

 

"HİÇ KOLAY DEĞİL VE 9 MAÇIMIZ KALDI"

Aka, sözlerinin devamında ise "Nedenini şöyle söyleyeyim; öncelikle 3 yıldır profesyonel bir lige çıkmış bir daha önceki ismiyle İçel İdman Yurdu, şu an Mersin İdman Yurdu takımı var. 3 yıl boyunca burada hem ekonomik anlamda hem yönetim anlamında bir istikrar sağlanmış ve bu istikrarın sonucunda 3 yıl bu takım play-off oynamış. Bu ekonomik dengeler çok önemlidir. Ben de bu takıma mukaveleyi imza attığım andan itibaren teknik adam olarak bizler de bu sistemin bir parçasıyız. Bu sisteme uymak zorundayız ve bu sistem gayet güzel bir sistem. Buradan Başkanımızı ve yönetim kurulumuzu kutluyorum. Nitekim 3 yıl play-off oynayıp geçen yıl penaltılarda elendik. Bu yıl da 21 haftadır çok şükür böyle güçlü bir gruptan lider olarak devam ediyoruz. Çok zor bir süreç, bunu söyleyeyim. Hiç kolay değil ve 9 maçımız kaldı. Yine çok zor olacak" ifadelerine yer verdi.

 

"OYUNUMUZLA FARK YARATAN BİR TAKIMIZ"

Oynadıkları oyunla fark yaratan bir takım olduklarını belirten Aka, "Ama biz sistemimizle; teknik anlamda benim alanımla ilgili oyunumuzla fark yaratan bir takımız. Bunda şöyle de bir parantez açmak isterim; istatistiklere herkes girip bakabiliyor. Google'a bir oyuncunun ismini yazdığınızda, takımı yazdığınızda çıkıyor. Şu anda 21 haftadır lider olan takımda ön plana çıkan oyuncusu kim diye dışarıdan bilmeyen birisi Google'a yazdığı zaman çok şaşırır; en çok gol atan oyuncumuz 5 tane atmış. Yani 1 tane oyuncumuzu çıkaralım, bu takım o olmazsa çok kötü olur diyeceğin bir oyuncun yok baktığın zaman. Bir takım oyunu var. Bunu yapamadığımız zamanlarda zaten sonuca yansıyan bir oyun var. Yapamadığımız dönemler var. Haklı olarak eleştirildiğimiz dönemler var ki dünyada zaten böyle de bir takım yok" şeklinde konuştu.

 

"DERİNCE MAÇI ÇOK ZOR BİR MAÇ OLACAK"

Sıradaki maçın zor bir maç olacağını vurgulayan Aka, "Derince maçı çok zor bir maç olacak. Taraftarlarımıza, 'Kırmızı Şeytanlar' başta olmak üzere bütün Mersin şehrine seslenmek istiyorum; zaten Kırmızı Şeytanlar grubu sürekli bizi gelip inanılmaz derecede öne itiyorlar. Özellikle Elazığ maçında bunu son derece hissettirdiler bize. Her zaman hissettiriyorlar. Ordu maçı çok güzeldi. Ama bütün şehrimizdeki Mersinlilere seslenmek istiyorum buradan; o gün atkısını, formasını, kırmızısını veya laciverdini giyen herkesi stada bekliyorum. İlla ki bağırmak, desteklemek değil. İnsanların orada olmasının bize bir güç katacağına inanıyorum" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA