Afet bölgesine 6 il daha eklendi. Mersin yine yok




Tarih: 3 Nisan 2023 Pazartesi 18:51


Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan duyuruda, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra etkilenen 6 il daha afet bölgesi kapsamına alındığı bildirildi. Mersin yine afet bölgesi kapsamının dışında kaldı.

Haber: Şirin Alp

6 Şubat depreminde Türkiye’yi sarsan ve 11 ilde yıkıma uğratan deprem sonrasında ülke derinden etkilenmişti. Afet bölgesinde yaralar sarılmaya ve hayatın normale dönmesi için çalışmalar devam ederken, 6 il daha afet bölgesi kapsamına alındığı duyuruldu.

AFAD, “6 il ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ kabul edilmiştir”

AFAD’dan yapılan duyuruda, 6 Şubat depreminden sonra depremden etkilenen 11 ilin ve Sivas ili Gürün ilçesinin, ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak kabul edildiği hatırlatılarak şöyle devam edildi, “Söz konusu depremler 11 ilimiz dışındaki bazı illerimizi de etkilemiş olup, hasar tespit çalışmaları neticesinde; Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerimizde yer alan bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, bahsi geçen illerimizde hasar meydana gelen binaların bulunduğu yerleşim yerleri de ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ kabul edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Mersin yine duyulmadı

 Deprem felaketi sonrasında yaklaşık olarak 400 bin üzerinde kişinin yerleştiği düşünülen Mersin’de her fırsatta afet bölgesine alınması için çağrı yapılsa da, bu çağrı yerine hiç ulaşamadı. 6 ilin daha afet bölgesine alınmasından sonra Mersin’in dışarı kalmasına kent kamuoyunda; “Mersin üvey evlat mı?” yorumlarını yaptırdı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA