Depremin gündemi ’Tece’




Tarih: 3 Nisan 2023 Pazartesi 18:59


6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde 10 ilde yıkıma sebep olmuştu. Mersin’de şiddetli bir şekilde hissedilen depremler vatandaşlarda büyük korku yaşatmıştı. Kentte yapı stoku olarak dikkat çeken ve eski binaları barından Mezitli’de ise Tece Siteleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından önceki gün ‘deprem’ konulu sunum gerçekleşti. Jeoloji Mühendisi Profesör Dr. Selim İnan’ın yaptığı sunumda Tece’deki site yönetimlerini ve vatandaşları deprem konusunda bilgilendirdi.

Haber: Sercan Özdemir

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremler Mersin’de de şiddetli bir şekilde etkisini hissettirmişti. Deprem afeti kent genelinde birçok binada çatlaklar oluşmasına sebep olurken, bazı binalar deprem riski nedeni ile boşaltılmış ve yıkım kararı verilmişti. Mersin’de, özellikle sahil şeridinde eski yapı stoku ile bilinen Mezitli Tece Mahallesinde deprem sonrasında gözlerin çeviriliği yerlerden biri olmuştu. Tece Siteleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaşanan deprem sonrasında vatandaşları bilgilendirmek adına ‘deprem’ konulu sunum düzenlendi. Dernek binası yanında yer alan Fikriye Atılgan Taziye Evi’nde düzenlenen sunum Pazar günü yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Bilim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Dursun’un da katıldığı sunumda Jeoloji Mühendisi Profesör Dr. Selim İnan, ‘deprem’ konusu üzerine sunum yaparak site yöneticileri ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. İnan, Mersin’in ve ilçelerinin deprem riskleri hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Tece Siteleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ‘deprem’ konulu seminere site yöneticileri ve mahalle sakinleri katılım sağladı. Tece Siteleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Suat Akdoğan’da yapılan sunumdan memnuniyetini dillendirirken dernek faaliyetlerinin ilerleyen günlerde güncel konularda devam edeceğini belirtti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA