YENİ MİY:’GÜN BİRLİK GÜNÜ’




Tarih: 4 Nisan 2023 Salı 18:20


TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), son haftalarda aldığı sonuçlar ve hakem hataları nedeni ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada kent dinamiklerine ve protokolüne çağrı yapılarak Yeni MİY’e destek çağrısında bulunuldu.

Haber:Şirin Alp

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden ve zirve koltuğunun sahibi olan Yeni MİY, kulüp başkanı ve yönetim kadrosu ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kırmızı-lacivertli ekip kent kamuoyundan takıma destek verilmesi yönünde çağrı yapıldı. Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın açıklamasında Yeni MİY, Kulüp Başkanı Metin Saltık kısa bir konuşma yaparak şunları belirtti, “Bazı nahoş, istemediğimiz; bazı olaylardan dolayı bir araya geldik. Tek gayemiz tek derdimiz Mersinimizin futbolunu temiz bir noktaya taşımak” dedi.

Yiğit, “İdman Yurdumuzu özlenen eski görkemli günlerine kavuşturmak adına onurlu bir mücadele etmektedir ”

Saltık’ın ardından basın açıklamasını okuyan Yeni MİY Kulüp Sözcüsü Halil Yiğit açıklamasına şu ifadelerle başladı, “Malumunuz şehrimizin takımı Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık önderliğindeki yönetim kurulumuz ile birlikte Mersin futbolunun kaderine terk edildiği bir iklimde sorumluluk alarak İçel Spor Kulübü ile başlayan; İçel İdman Yurdu ile devam eden Yeni Mersin İdman Yurdu unvanı ile 7 yıldır şehir futboluna sahip çıkmak ve İdman Yurdumuzu özlenen eski görkemli günlerine kavuşturmak adına onurlu bir mücadele etmektedir” ifadelerini kullandı.

Yiğit, "Mersin şehir protokolünün bizi yalnız bıraktı"

Yiğit açıklamada, “Süper Amatör Kümeden başlayan yolculuğumuz bugün ikinci lige yükselme yolunda devam etmektedir” diyerek şöyle devam etti, “Bulunduğumuz konum itibari ile TFF 3.Lig 1.Grup’ta ligin bitimine 8 hafta kala, en yakın rakibimizin 7 puan önünde lider olarak şampiyonluğa emin adımlar ile yürüyoruz. 3.Lig’e ilk çıktığımız 2020-2021 sezonunda yarı finalde evimizde Ispartaspor ile karşılaşmamızda Isparta lobisinin baskısı ve masa başı diplomasisi ile maçın sonucuna tesir ettiğine ve turu elimizden alarak bir şehrin kaderi ile oynandığına; buna karşılık Mersin şehir protokolünün bizi yalnız bıraktığına ve temsil ettiği şehrinin futbol takımını kaderine terk ettiğine üzülerek hep birlikte tanık olduk” dedi.

“Bu şehre bir söz vermiştik”

2021-2022 sezonunda kırmız şeytanlar, taraftar grubumuz ve İdman Yurdu sevdalıları ile birlikte şampiyonluk mücadelesi verdiklerini belirten Yiğit açıklamaya şöyle devam etti, “Yine yalnızdık, yine sahipsizdik, yine haksızlılara ve hakem hatalarıyla kaderimizle oynanmaya devam ediliyorduk. Ama her şeye rağmen kenetlenmiş ve şampiyonluğa inanmıştık. Play-Offfinalinde 7 bin taraftarımız ile Ankara’ya çıkarma yapmıştık. Sadece o maçta milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız kısacası bütün kent protokolü şampiyonluk maçındaydı. Şaşırdık; ama kendimizi de güvende hissettik mutlu olduk. Bununla birlikte bundan sonrası içinde umutlandıkta ama penaltılarda elenerek yıkıldık. İnanarak çıktığımız bu yolda kulüp başkanımız sayın Metin Saltık bu şehre bir söz vermişti. Söz verdik eski güzel günler geri gelecek” şeklinde belirtti.

“Tüm saldırılara rağmen lider konumundayız”

Sorumluluk ve inançla 2022-2023 sezonuna başladıklarını belirten Yiğit, “Sezon öncesi ve sezon içersinde kent protokolünü ve sivil toplum kuruluşlarımızı, iş adamlarımızı ziyaret ederek destek çağrısında bulunduk. Büyük bütçeler ile başladığımız bu sezonda ligin 5.haftasında liderlik koltuğuna oturduk ve 21 haftadır yine yalnızlığımıza, sahipsizliğimize, hakemlerin kasıtlı-kasıtsız hatalarına,rakiplerimizin belediye başkanlarıyla, milletvekilleri ile bize karşı engelleme çalışmalarına kulüp başkanımızın ve yöneticilerimizin uğradı saldırılara rağmen lider konumundayız. Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in bu sezon şehrimizin takımına idmanyurdumuza sahip çıkma ve destek olma gayretleri biz yönetim kurulumuzu ve taraftarlarımızı mutlu etmiş ve geleceğe yönelik umutlarımızı yeşertmiştir” ifadelerine yer verdi.

“Gün kenetlenme günüdür”

Yiğit, “Ancak milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, iş adamlarımızın bu şehirden nimetlenerek ancak şehre faydası olmayan dinamiklerin maalesef sahiplenme olgusunu henüz yakalayamadığını üzülerek açıklamak istiyoruz. İdman Yurdunu sahiplenmek Mersin’i sahiplenmektirve bu sahiplenme bütün şehir dinamiklerimizin sorumluluğudur şunun bilinmesini istiyoruz. Bizler şehir olarak kenetlenir, bütünleşir ve takımımıza sahip çıkarsak özlenen güzel günler yakındır. Rakiplerimiz sahipsizliğimizi ve yalnızlığımızı bildiği için kulübümüzü zayıflatmaya ve engellemeye yönelik etik dışı faaliyetlerine devam edeceklerdir. Gün kenetlenme günüdür” dedi.

“2 puanımız çalınmıştır”

Yiğit açıklamanın devamına taraftarlar gruplarının, çocukların, kadınların, gençlerin Yeni MİY’inpuanlarının çalınmasına öfkeli olduklarını ifade ederek şöyle devam etti, “Bunun en açık örneğini cumartesi günü evimizde karşılaştığımız Belediye Derincespor karşılaşmasında hep birlikte gördük. Kasıtlı bir şekilde hakkımızı gasp etmeyi kurgulayarak gelen maçın orta hakemi Levent Buğra Vartemel, maçta 2 net penaltımızı vermemiş, rakibimiz sahada 12 kişiyken maçı devam ettirmiş, futbolcularımızın hiçbir kusurlu hareketi olmadan attığımız tertemiz golümüzü vermeyerek maçın sonucuna etki etmiş ve 2 puanımızı çalmıştır” şeklinde konuştu.

“Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız”

Çalınan puan yüzünden saha olaylarının yaşandığını ve hakem Levent Buğra Vartemel’e haklarını helal etmediklerini belirten Yiğit, “Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu nezdinde tüm yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağımızdan taraftarlarımızın endişesi olmasın.2,5 milyonluk nüfusuyla doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip, sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehrin markası, ortak değeri ve onuru olan Yeni Mersin İdman Yurdu’muzu hak ettiği değere kavuşturmak amacıyla çıktığımız bu yolda sahipsizliğimiz ve uğradığımız tüm haksızlıklara yönetim kurulu ve takım olarak çok üzüldük.Gözyaşlarımızı içimize akıttık” dedi.

TFF ve Merkez Hakem Kuruluna çağrı

Mücadelerindenhiçbir koşulda geri adım atmayacaklarını belirten Yiğit, “Bir şehrin kaderine terk edilmiş futbol ekolüne sahip çıktık ve bu mücadeleyi sonuna kadar nefesimiz yettiğince devam ettireceğiz.Şampiyonluğa yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftarlarımızla inanmış bir şehrin takımı olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna çağrımızdır. Artık maçlarımızda liyakatli, adaletli, dürüst ve tarafsız hakemler istiyoruz. Türkiye'nin en büyük camialarından birisi olan İdman Yurdu camiasının hakkının gasp edilmesini istemiyoruz. Son olarak, şampiyonluk yolunda artık kenetlenmek kaçınılmazdır. Artık Mersin'i bayraklarla donatmanın zamanı gelmiştir. Bu takım her şart ve her engellemeye rağmen bu sene sayın başkanımızın yönetim kurulumuzun ve bütün Mersinli taraftarlarımızın, kırmız şeytanlarımızın tek yürek olmasıyla şampiyon olacaktır. Tüm şehir tek yürek. Heyecanla ve coşkuyla şampiyonluğa yürüyelim. Haydi Mersin, takımına sahip çık. Şimdi değilse ne zaman?” diyerek tamamladı.

 

 

 


Etiket: tff, futbol, lig, miy


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA