Esra Kahraman Sönmez: ’İnşallah iyilik hakim gelecek, Az kaldı’




Tarih: 4 Nisan 2023 Salı 17:50


28. Dönem İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Esra Kahraman Sönmez, ’İYİ Parti kadına dair fark yaratmak adına, kadının sesini daha da güçlü duyurma adına bayrağı en önde sallayan partilerden birisi’ dedi.

Haber: Sercan Özdemir

 

28. Dönem İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Esra Kahraman Sönmez, yaklaşan seçimler öncesi değerlendirmelerde bulundu. Sönmez'in temayül yoklaması ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmelerden öne çıkan cümleler şöyle:

 

"Keyifliydi, elimizden geldiği kadar demokrasiyi uygulamaya çalıştık. Ben de kendi adıma biraz daha yukarılarda olmayı ümit ediyordum. Ama yine de elde ettiğim başarı kendi adıma yadsınacak bir başarı değil. Kadınlarda açık ara önde olmak ve önümde gerçekten siyasetin duayenlerinin olduğu bir sıralama var. Siyasete yıllarını vermişler. Ben İYİ Parti ile siyasete girmiş bir kadınım. Ona rağmen, o sıralara erişmek yine de bir başarı. Kadın olarak çok daha fazla adayın hem var olması gerekirdi hem de yukarılarda en azından ilk beşin içerisinde var olmamız gerekirdi. Ancak takdir edersiniz ki uzun zamandan beri kadına karşı bir farklı bir anlayış farklı bir zihniyet var. Bunu bir kalemde değiştirmek; İYİ Parti bile olsa, İYİ Parti'nin üyeleri, seçmeni bile olsa bunu hemen bugünden yarına değiştirmek kolay değil. Çünkü neredeyse çeyrek asırdır kadınla alakalı farklı bir algı yaratılmaya çalışıyor. Ben ona rağmen yine de partimizde yanlış hatırlamıyorsam 8 ya da 9 kadın milletvekili aday adayımız vardı. Yaklaşık 49 ya da 50 adayımız vardı. Yine de her şeye rağmen iyi görüyorum. Daha da iyi olması için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz. Bir de gelen üyelerimiz, çünkü biliyorsunuz hepsi işi var gücü var. Müsait olmayan olabiliyor. Bizim yaklaşık 18 bin civarı bir üyemiz var. O gün temayüle gelen üyelerimiz yaklaşık 7 bin civarındaydı. O yüzden bu tam partimin kadına karşı olan davranış modelini de gösteriyor diyemem. O yüzden bu, oradaki grubun takdiridir. Ama ben biliyorum ki İYİ Parti kadına dair fark yaratmak adına, kadının sesini daha da güçlü duyurma adına bayrağı en önde sallayan partilerden birisi. O yüzden Genel Merkezimizin en doğru kararı vereceğine, takdir edeceğine inanıyorum. Genel Başkanımız da bir kadın. Kadının sesini, kadının varlığını daha fazla görmeye, duymaya alışacaksınız diye sloganlar atan bir Genel Başkan. O yüzden ben gereği yapılacaktır diye düşünüyorum."

 

"MERAL AKŞENER'İN BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNA OTURDUĞUNU GÖRECEĞİZ"

"14 Mayıs seçimlerinde tabii ki Cumhurbaşkanımı inşallah Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve akabinde de Genel Başkanımız Meral Akşener'in de söylediği gibi parlamenter sisteme geçer geçmez Meral Akşener'in Başbakanlık koltuğuna oturduğunu göreceğiz diyorum. Biliyorsunuz partimiz 'İYİ'. Yani bu iyilik gerçekten çok enteresan bir şey. Artık memleketin bu iyilik diline, iyilik enerjisine ihtiyacı var. Ben bütün ilçe ziyaretlerimde, bütün konuşmalarımda hep bir iyilik tohumu dağıttım. Toprak içinde güzel, çiçek tohumları ve dedim ki insanlara; 'artık o yüreklerimizde sakladığımız o günü gelince ortaya çıkaracağımız, besleyeceğimiz, yeşerteceğimiz umutlarımızın artık gün yüzüne çıkma vakti geldi. O vakit bu vakittir. Lütfen bu tohumlarımızı çıkartalım ve bu topraklarda yeşertelim. İyiliği hepimize yayalım. Önce memleketime Mersin'e, ardından Türkiye'ye, ardından tüm dünyaya. Çünkü bütün insanlığın bu iyilik diline ihtiyacı var. İnşallah iyilik hakim gelecek. Az kaldı"


Etiket: esra, kahraman, sönmez, iyi, parti


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA