Gültak: ‘Tüm belediyelerimiz kanser için böylesine hayati ve önemli bir hizmeti vermesi gerekiyor’




Tarih: 5 Nisan 2023 Çarşamba 14:07


’1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası’ çerçevesinde ’kontrol et, farkında ol, sağlıklı kal’ çağrısıyla kansere karşı farkındalık seminerine katılan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’de ilk kez gerçekleştirilen onkobüs servis hizmeti sayesinde, kanser tedavisi gören dezavantajlı durumdaki hastaları ve refakatçilerini tedavi gördükleri hastanelere ücretsiz ulaştırıp, yeniden evlerine bıraktıklarını söyleyerek, "Bu hizmeti tüm belediyelerin vermesi gerekir" dedi.

Haber: Kadri Duman

 Akdeniz Belediyesi, '1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası' çerçevesinde 'kontrol et, farkında ol, sağlıklı kal' çağrısıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü organizesinde, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Küçük’ün katılımıyla kansere karşı  farkındalık semineri düzenledi. Konferansın açılışında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,  İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan protokolle, 2021 yılı Mart ayında kentte ilk kez başlattıkları ücretsiz 'onkobüs servis hizmetine' dikkat çekti. Gültak, hizmet sayesinde özellikle dezavantajlı durumdaki kanser hastaları ile refakatçilerinin, belediye servis aracıyla tedavi gördükleri hastanelere ulaştırıldıklarını, kemoterapi veya radyoterapi tedavisinden sonra tekrar evlerine bırakıldıklarını anlattı.

 "Tüm belediyelerimiz kanser hastalarına ücretsiz servis hizmeti vermeli" 

Projenin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirten Gültak, "Diyaliz hastaları için bu tür hizmetler var ama kanser hastaları için yok. Bu yüzden tüm belediyelerimizin böylesine hayati ve önemli bir hizmeti vermesi gerektiğine inanıyorum. Hepimizi derinden sarsan ve on binlerce insanımızın yaşamını yitirmesine neden olan deprem felaketi dolayısıyla, Akdeniz ilçemizde geçici veya kalıcı olarak yerleşen onkoloji hastaları da bu çerçevede tüm imkanlardan faydalanmaktadır. Onkobüs hizmeti alan depremzede vatandaşlarımızın sayısı da bugün itibariyle 10’dur" diye konuştu. 

 "Hizmet çok büyük önem taşıyor"

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Küçük ise sunumuna, Gültak’ın talimatıyla kanser hastaları için başlatılan Onkobüs servis hizmeti için teşekkür ederek başladı, hizmetin büyük önem taşıdığının altını çizdi. 


Etiket: mustafa, gültak, kanser, onkobüs


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA