Vahap Seçer: ’Mersin’in İstikbalini Niye Engellediniz?’




Tarih: 11 Nisan 2023 Salı 10:42


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın kendisine yönelik ’başarısız’ yorumlarına yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, " Mersin’den niye 2 yılını çaldınız? Ben size bunu sorarım. Metroyla ilgili çok yazık ettik bu kente. Ben değil, iktidar yaptı " diye sordu.

Haber- Kadri Duman

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 Yılı Nisan Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Başkanlığı'nda gerçekleşti. Toplantının ilk gündem maddesi, 'Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi' oldu.

 

" Ben borçların, olumsuzlukların arkasına sığınan bir siyasetçi olmadım bugüne kadar"

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü bir belediye olduğunu vurgulayan Seçer, "Ben borçların, olumsuzlukların ya da toplumu manipüle ederek, ajite ederek başarısızlığın arkasına sığınan bir siyasetçi olmadım bugüne kadar. Mersin Büyükşehir Belediyesi güçlüdür. Mersin'deki bütün belediyeler Genel Bütçe Gelirleri'nden paylarını alırlar, öz kaynakları vardır. Bütün bu kaynaklarıyla 5 yıl süreli yapacakları stratejik plan çerçevesinde yıllık yatırım programları çerçevesinde halka hizmet götürürler" diye konuştu.

 

"Kocaman bir hayır”

 

Merkezi hükümetin Cumhur İttifakı'na ve Millet İttifakı'na mensup belediyelere karşı eşit bir tutum sergilemediğini savunan Seçer, "Bana, 'İller Bankası'ndan Cumhur İttifakı'na mensup belediyelerin yararlandığı kadar muhalefetin belediyeleri de yararlanıyor' diyebilir misiniz? Bunu diyebilir misiniz? Bakanlıkların, kurumların, Türkiye Belediyeler Birliği'nin sağladığı hibelerden, imkanlardan Cumhur İttifakı'na mensup belediyeler kadar Millet İttifakı'na mensup belediyeler yararlanıyor mu yararlanmıyor mu? Kocaman bir hayır. Yararlanmıyor" diye konuştu.

 

" Bunun Turizm Bakanlığı eliyle yapılması gerekirdi "

 

Kentin turizmi konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin daha fazla çaba göstermesi gerektiği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Seçer, "Turizm alanları konusunda biz belediye olarak, yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Şimdi bu makro projeleri yapan kurum Turizm Bakanlığı'dır. Bir kentin turizmi gelişecekse Turizm Bakanlığı'nın özel bir gayret göstermesi lazım. Ama biz de belediye olarak kent merkezimizde günü birlik geziler ya da yerli turistin gelebilmesi, ağırlanabilmesi için önemli düzenlemeler yapıyoruz. Turizmin, Mersin'in tanıtımıyla ilgili önemli çalışmalar yapılıyor. Fuarlara gidiliyor, her fuara da gitmiyoruz. Biz buralara kaynaklar ayırıyoruz. Fuarlara gidiyoruz, kentin tanıtımı için bazı etkinlikler düzenliyoruz. Neden? Mersin'e turist gelsin. Ama bizim bu gayretlerimiz Türkiye'nin ya da dünyanın sayılı turizm kenti olması için Mersin'e yetersizdir. Bunun merkezi hükümet eliyle yani Turizm Bakanlığı eliyle yapılması gerekirdi" ifadelerine yer verdi.

 

" 22 yıldır bir şey yapılmadı"

 

Seçer, sözlerinin devamında AK Parti iktidarına Mersin'in turizmi noktasında eleştirilerini yönelterek; "22 yıldır bir şey yapılmadı. Turizme yönelik 22 yıldır bir şey yapılmadı. Buraya insan gelecek, havaalanı lazım. 2013'te temeli atıldı; 2023'e gelindi, yapılmadı. Şimdi turizmi geliştirmek lafla olmuyor ki. Yerel yönetim ne yapar gözünüzü seveyim? Belli başlı konularla ilgili çalışır" dedi.

 

"Biz de bunu yedik"

Vahap Seçer, Meclis üyelerinin 'Mersin Metrosu' konusundaki eleştirileri üzerine de açıklamalarda bulundu. Finansman kredisi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda imza sürecinde olan metro projesinin 'ÇED'e takıldığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Seçer, "Mevcut proje içerisinden yaklaşık 300 metrelik bir mesafe başka bölüme girdi. Nasıl kılıf buluyorlar; 'Biz ÇED olmadığı için metro kredisini onaylamıyoruz' diyorlar. Vallahi biz de inandık buna. Biz de bunu yedik, yuttuk. Yahu doğa katliamı yapılıyor gözünüzün önünde. Gözünüz önünde ormanlar talan ediliyor, kıyı talan ediliyor. 10 günde ÇED'i çıkıyor. Metro konusuna gelince 2 yıldır iki ileri bir geri! Metronun şeklini 300 metre değiştirdik. Bunu yapmayın ya. 'Onaylamıyorlarmış, ÇED çıkmıyormuş'. Neyi bekliyorsunuz? Kurum görüşleri gitti mi? Problem var mı? Yok. Onayı bekliyoruz. Tabi 'nasıl cevap vereceğiz' diyorlar. 'Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni engelliyoruz'; bu yanlış" şeklinde konuştu.

 

"Mersin'in siz niye istikbalini engellediniz?"

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 900 milyon liralık kredi kullanımı için onay aldıklarını da hatırlatan Seçer, "Benim mali tablolarımda problem var mı? Siz bana 2021'in Ağustos ayında Meclis'ten 'bu parayı alabilirsin' diye vermediniz mi 900 milyon lirayı? Üzerinden 2 sene geçiyor. Ağustos'ta 2 yıl dolacak. Bunu niye onaylamazlar? Benim tablom ortada, söyledim size. Bana 400 milyon dolarlık bir mali tablo devrettiniz, şu anda 115 milyon dolar olan bir belediyeye niye siz zulmedersiniz? Meclis neden bize yardımcı olmaz? 'Biz 900 milyon lira verdik'. Zaten biliyorsunuz o dönemin 900'ü şimdi pul oldu. Yazık etmedik mi Mersin'e? Hep söyledim. İhaleyi yaptığımızda Euro 9 liraydı. 330 milyon liraya verdik. Yazıktır, günahtır ya; Euro oldu 20 lira. 2 yılda ben dünya iş yapardım. Mersin'in siz niye istikbalini engellediniz?" ifadelerine yer verdi.

 

" Güneş balçıkla sıvanmaz "

 

Mersin Metrosu üzerinden kendisine 'başarısız' yorumlarını yönelten Cumhur İttifakı'na mensup Meclis üyelerine de seslenen Seçer, "Biz başarılı bir belediyeyiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Çok da güzel işler yapıyoruz. Siz tarihinizde görmediğiniz kalitede yollar görüyorsunuz. Tarihinde görmediği şekilde adaletli bir hizmet alıyor Mersin halkı. Her ay vergi gelirlerinden 5'inci, 6'ıncı, 7'nci sırada size para ödeyen Mersin'e 22 yılda siz ne yaptınız? Bana söyleyin. Havaalanı'nı mı bitirdiniz? Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'nu mu bitirdiniz? Sahil Yolu'nu mu bitirdiniz gözünüzü seveyim?" diye sordu


Etiket: meclis, toplantı, vahap, seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA