Mersinli Emlakçılardan Deprem Bölgesine Yardım ve Dayanışma Kampanyası




Tarih: 11 Nisan 2023 Salı 13:15


Mersin Emlakçılar Odası, her yıl üyelerine yönelik düzenlediği iftar yemeği organizasyonlarını bu yıl askıya alarak deprem bölgesine yöneldi. ’Yeme, yedir’ sloganıyla harekete geçen Mersinli emlakçılar, ’Bir Koli De Sen Al Kampanyası’nı hayata geçirdi.

Haber-Mehmet Şah Akın

 

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı M. Sinan Canpolat, İçel TV ve Sun TV'de yayınlanan Leyla Pak'la Gün Ortası programında 'Bir Koli De Sen Al Kampanyası'nın detaylarını paylaştı. İlk olarak 8 Nisan sabahı Hatay'a doğru yola çıktıklarını belirten Canpolat, on gün gibi kısa bir süre içerisinde kendilerine ulaşan bin 381 gıda kolisinin dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

" Ülkemizde büyük bir seçim yaşayacağız "

 

Deprem bölgesini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Sinan Canpolat, yaklaşan seçimleri işaret ederek; "Kampanyamızı anlatmaya başlamadan önce 14 Mayıs'ta ülkemizde büyük bir seçim yaşayacağız. Hem Cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği seçimi. Ben şimdiden seçime katılacak partilerimize, aday olan milletvekillerimize başarılar, hayırlar diliyorum. İnşallah ülkemiz için en hayırlı sonuç ortaya çıkar" dedi.

 

" Büyük afetten dolayı bu iftar yemeklerini vermemiz doğru mu?"

 

Ardından kampanyanın ortaya çıkış nedeninden bahseden Canpolat, "Biz her yıl üyelerimize, meslektaşlarımıza Ramazan ayında belirli tarihlerde toplu iftar yemekleri veriyorduk. Bu yıl Ramazan öncesinden itibaren kafamda hep şöyle bir duygu vardı; '6 Şubat'ta yaşanan büyük afetten dolayı bu iftar yemeklerini vermemiz doğru mu? Etik mi? İçimize siner mi?' diye bu düşünce beynimi kemiriyordu. Açık ve net söyleyeyim" dedi.

 

"'Bir koli de sen bağışla'"

 

30 kişilik yönetim kadrosuyla hızla organize olduklarını vurgulayan Canpolat, "Mersin, Türkiye ve yurtdışından çok ciddi anlamda ilgiyle karşılaştık. İnanın 'Bir Koli De Sen Bağışla', az önceki 'Yeme Yedir' kampanyamız da buradan geliyor. Hani bu, 'Ramazan'da iftar yemeği yapma, yeme; deprem bölgesine yedir' sloganıyla yola çıktı. 'Bir koli de sen bağışla' sloganıyla bir koli verenden de Allah razı olsun, yüz koli verenden de Allah razı olsun. Bir baktık kampanyamız bin 381 koliye ulaştı bir hafta, on günlük sürede. Bunun maddi karşılığı yaklaşık 700 bin liraya tekabül ediyor" dedi.

" Yönetici kadromuzun cebinden özel yapmış olduğu bağışlar çok önemliydi "

 

Bölgedeki çocuklara yönelik de çalışmalar başlatma hazırlığına giriştiklerini de vurgulayan Canpolat, "Bizim yaklaşık 30 kişilik ekibimizin Hatay'a gidiş-gelişi, arabaların arkasının kolilerin haricinde oradaki kadınlara ve çocuklara verilecek hediyeler ve diğer 30 kişilik yönetici kadromuzun cebinden özel yapmış olduğu bağışlar çok önemliydi. Çok güzel şeylerle de karşılaştık. Orada anne-babasını kaybetmiş küçük çocuklar; onların eğitimlerinin, onların gelecekle ilgili masraflarının karşılanmasıyla ilgili çalışma da başlattık. 30 kişilik kadromuz içinden biz, kendimiz yapacağız. Hem kişisel ihtiyaçlarını hem de okul masraflarını karşılayacağız. Bunu biraz daha yaygınlaştıracağız. Diğer deprem bölgesindeki şehirlerimize de geçeceğiz. Kısacası, 30 kişilik ekibimiz şu an duygu yoğunluğu yaşıyor" diye konuştu.

 

 


Etiket: emlak, deprem, yardım, dyanışma, kampanya


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA