Büyükşehir, ara tatilde öğrencilere önerilerde bulundu




Tarih: 15 Nisan 2023 Cumartesi 17:35


15 Nisan ile 23 Nisan tarihleri arasında okullar ara tatile giriyor. Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Halkkent Şubesi Rehber Öğretmeni Jiyan Akbalık, ara tatilde öğrencilerin süreci verimli geçirebilmeleri konusunda bilgilendirdi.

Öğrencilerin ara tatilde neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirme yapan Akbalık, “Bu planın içinde branş denemeleri çözmeleri, eksik konularını tamamlamaları ve kitap okumaları gerektiğini öneriyoruz. Ara tatil, motivasyon olarak olumlu etkiye sahip. Öğrencilerimiz bu zamanı, arkadaşlarıyla ve ebeveynleriyle verimli bir şekilde kullanabilir. Sinemaya gidebilir, beraber bir etkinlik yapabilirler. Bu durumda hem zihinsel olarak dinlenmiş, hem de motivasyon sağlamış oluyorlar. Ebeveynlerin, çocuklarını her durumda koşulsuz sevdiklerini ve onlara güvendiklerini hissettirmeleri gerekiyor. Bu durumda, biz öğretmenlere de iş düşüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerimizde, tüm dönemi bu şekilde götürüyoruz aslında. Öğrencilerimizle ders çalışma veya tatil dönemlerini nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusunda, sıkı bir diyalog halindeyiz” diye konuştu. Öğrencilerin motivasyonlarını artırmak için, yıl boyunca etkinlikler yaptıklarını da sözlerine ekleyen Akbalık, “LGS ve YKS gruplarında bilgi yarışması yapıyoruz. Aynı zamanda bahar dönemi geldiğinde, öğrencilerimizle beraber sınava yaklaşırken çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. YKS öğrencilerimizle üniversite gezileri yapılıyor” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA