Meral Seçer: ‘Kadınlara, Işık ve Kılavuz Olduğunuzda Çok Şey Yapabileceklerini Göstermiş Olduk’




Tarih: 17 Nisan 2023 Pazartesi 10:49


Meydana gelen büyük deprem felaketi dolayısıyla bir süre ara verilen ‘Evimiz Atölye Projesi’, eğitimlerine tekrar başladı.

Haber-Şirin Alp

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu Evimiz Atölye Projesinde Sağlık ve Turgut Türkalp Mahalleleri’ne giden Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kadınlarla bir araya gelerek proje hakkında konuştu.

 

 “Sosyalleşmenin onlara ne kadar büyük güven verdiğini gördük”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Sağlık Mahallesi’nde yaptığı konuşmasında, hızla devam eden Evimiz Atölye Projesine deprem dolayısıyla bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını ve şimdi yeniden başladıklarını anlattı. Meral Seçer, Tekrar çalışmalarımıza vefaaliyetlerimize başladık. Evimiz Atölye Projesi’nin kadınlar üzerinde hem ekonomik, hem sosyalleşme konusunda etkisi çok fazla. Bunu depremin yaşandığı dönemde de gördük. Bu bize ‘Evimiz Atölye Projesi’nde doğru yolda ilerlediğimizi gösterdi. Kadınlar bize; deprem bölgesindeki çocuklar için neler yapabiliriz, biz de bir şeyler yapmak istiyoruz’dediler. Bu fikirle yola çıktığımızda, 200 kadınla 10 bin oyuncak üretimini gerçekleştirdik ve depremden etkilenen çocuklarımıza 23 Nisan’da göndereceğiz. Burada kadınlara, ışık vekılavuz olduğunuzda çok şey yapabileceklerini de göstermiş olduk. Bir şeyler üretebilmek, ürettiklerini değerlendirebilmek veya sosyalleşmenin onlara ne kadar büyük mutluluk ve güven verdiğini gördük” şeklinde konuştu.

“Hepimizin gayet mutlu olacağına inancım sonsuz”

Turgut Türkalp Mahallesi’nde de kadınlarla bir araya gelen Meral Seçer, projeyi kendileri açısından kıymetlendiren nedenlerden birinin de, sağladığı ekonomik kazanç olduğundan bahsederek,Hayatın ekonomik anlamda bizi zorladığı bu koşullarda, kadınların en azından torununa vereceği harçlık, pazarda alacağı bir iki şeyi kendi parasıyla alması, onların daha çok güvende olmalarını sağlayacak. Bu projeyi bizim açımızdan daha çok kıymetlendiren nedenlerden biri de bu oldu. Sizin söyledikleriniz bize kılavuz oluyor. Çünkü alanda yaşayan, evinde oturan sizlersiniz. Bizim de bunu organize etme, bu konuda kılavuzluk etme konusunda kabiliyetlerimiz var. Bunları birleştirdiğimizde, hepimizin gayet mutlu olacağına inancım sonsuz” dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA