TADEKA’nın Yeni Hizmet Binası Açıldı




Tarih: 17 Nisan 2023 Pazartesi 11:31


Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vahap Seçer öncülüğünde kurulan ‘Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun’ (TADEKA) yeni hizmet binası, resim sergisi ile açıldı.

Haber-Berna Uslu

 

 

Toplantı salonununda yer alan TADEKA binasının bahçe bölümünde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, sanatın iyileştirici gücüne dikkat çektiği konuşmasında, Başkanımız Vahap Seçer’in selamlarını ve sevgilerini iletmek istiyorum. Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. Bizler de sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Biliyorsunuz, yakın zamanda çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşadık. Ve bu sıkıntıları üzerimizde halen hissediyoruz dedi.

 

Gökayaz,” TADEKA binası, aslında bu anlamda yapılacak birçok çalışmanın da temeli olacaktır”

 

TADEKA binasının sanata büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Gökayaz, “Bu sergiye katkı sağlayan bütün ressamlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten Tarsus’un bu anlamda çok ciddi bir potansiyeli var. Bunun farkındayız ve bunu geliştirmek için daha fazla şeyler yapmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. TADEKA binası, aslında bu anlamda yapılacak birçok çalışmanın da temeli olacaktır. Yakın zamanda farklı çalışmalarımız olacak. Bu alanları genişleterek, Tarsus’u kültürün ve sanatın bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü Tarsus gerçekten de bunu hak ediyor. Bu çalışmaların da devam edeceğini belirtirken, herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim diye konuştu.

 

 

Aslan, “Şu an güzel bir galeri daha açıldı”

 

Konuşmasına teşekkürle başlayan sergi küratörü Ümit Aslan, TADEKA binası eminim ki, Tarsus’ta sanatın oluşumu ve gelişimi ile ilgili bundan sonraki adımlar için çok güzel bir lokomotif olacaktır. Buna Tarsus’un ihtiyacı vardı. Çünkü elimizde bir tek Mehmet Bal Sanat Galerisi var. Onun dışında bir galerimiz yoktu. Şu an güzel bir galeri daha açıldı. Bundan sonraki sanatsal etkinliklerde de, hepinizi bir arada burada görmeyi umuyoruzdedi.

 

Amerika’dan Türkiye’ye gelen ve Tarsus’un tarihi alanlarını gözlemleyen gezginlerin de iştirak ettiği sergi, 30 Nisan’a kadar açık kalacak.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA