Tarsus Belediyesi’nin Arazilerinde Lavanta Üretiliyor




Tarih: 17 Nisan 2023 Pazartesi 16:41


Mersin Tarsus Belediyesi alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması, bilimsel yöntemlerle çiftçilere destek sağlanması ve tarımın gelişimi için çalışmalarına devam ediyor. “Lavanta Yetiştiriciliği Projesi” ile Tarsus’ta lavanta bahçelerinin sayısı artırılarak yetiştiriciliği yaygınlaştırılıyor.

Haber- Şirin Alp

 

Tarsus Belediyesi, belediye arazilerine alternatif tarım ürünü tıbbi aromatik bitkilerden olan lavanta bitkisinin ekimini gerçekleştiriyor. “Lavanta Yetiştiriciliği Projesi” ile kentte çiftçiyi lavanta yetiştirmeye teşvik ederek, alternatif geçim kaynağı oluşturmak, bölgede alışılagelmiş ürün desenini çeşitlendirmek, tarım alanlarından maksimum fayda sağlanarak aile ve bölge ekonomisine katkı sağlamak, bütüncül bir yaklaşımla üretmek ve ürettiğini işlemeye alarak yeni iş sahaları oluşturuluyor. Belediye arazisinde çok yıllık lavanta yetiştiriciliği yapılıyor. Lavanta bulunan araziler güzel görüntüsüylevatandaşların da uğrak alanı haline geliyor.

 

 


Etiket: lavanta, üretim, belediye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA