Mersin’de Deri İşlemeciliği Kursu Yoğun İlgi Gördü




Tarih: 18 Nisan 2023 Salı 16:00


Mersin’de Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla, insanlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan deri işleme sanatı yeniden hayata geçirildi.

Haber-Şirin Alp

 

Mersin Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesindeki Deri İşlemeciliği Kursu’na katılan kursiyerler, deriyi sanata dönüştürüyor. Kursiyerler için gelir kaynağı olan ürünlerin tamamı el yapımından oluşuyor. Yoğun ilgi gören deri işlemeciliği kursu 48 farklı branşta kurs veriliyor. Deri işlemeciliği kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika da veriliyor.

 

Başkan Yılmaz; “Vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Türk tarihinde deri sanatının çok özel bir yeri olduğunu vurgulayarak; “Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde 48 branşta açtığımız kurslara katılan özellikle kadınlar hem meslek öğreniyor hem de el emeği ile ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün vatandaşlarımıza kapımız açık” dedi.

 

 

 


Etiket: deri, işleme, kurs, belediye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA