Bayram Öncesi Mezarlık ve İbadethaneler temizlendi




Tarih: 19 Nisan 2023 Çarşamba 14:44


Ramazan Bayramı öncesi sürdürdüğü temizlik ve bakım çalışmalarıyla, mezarlık ve ibadethaneleri vatandaşların ziyaretine ve kullanımına Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hazır hale geldi. Belediye ekipler, mezarlıklardaki ağaçlarda budama ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra, otların ve mezarlık içindeki ara yolların zemin temizliğini de yaptı. Diğer yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçları, Arife günü ve 3 günlük Ramazan Bayramı süresince, Mersin ve Tarsus’taki mezarlıklara ulaşımı ücretsiz olacak.

Haber- Gizem Tokkuzun

 

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi kent genelinde gerçekleştirdiği genel temizlik ve bakım çalışmalarıyla, sorumluluk alanında bulunan mezarlıkları ve ibadethaneleri, vatandaşların ziyaretine ve kullanımına hazır hale getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçları ise, Arife günü ve 3 günlük Ramazan Bayramı süresince, Mersin ve Tarsus’taki mezarlıklara ulaşımı ücretsiz sağlayacak.

 

Mersin genelindeki ibadethanelerde tüm sene boyunca rutin temizlik çalışmaları yürüten Büyükşehir, yaklaşan bayram dolayısıyla kutsal mekanlarda detaylı temizlik çalışması da yaptı. Kent genelinde bulunan cami, cemevi ve kiliseler, Mezarlıklar Dairesi’nin temizlik ekipleri tarafından yapılan bayram temizliği ile pırıl pırıl oldu. İç ve dış temizliklerinin yapıldığı ibadethanelerde, bulaşıcı hastalıklara karşı dezenfeksiyon işlemleri de yapıldı.

 

 “Camilerde, cemevleri ve kiliselerde dezenfekte ve temizlik işlemleri zaten rutin olarak yapılmaktadır”

 

Her bayram öncesi ibadethaneler ile mezarlıkların bakım ve temizliğine ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Mezarlıklar Dairesi Mezarlıklar, Cenaze ve Defin Hizmetleri Şube Müdürü Zülküf Aktürk, bu bayram öncesi de temizlik ve bakım çalışmalarına hız verdiklerini ifade ederek, “Camilerde, cemevleri ve kiliselerde dezenfekte ve temizlik işlemleri zaten rutin olarak yapılmaktadır. Bayram öncesi bu çalışmaları biraz daha artırdık. Mersin genelinde 4 bin 68 mezarlığımız var. Park Bahçelerle birlikte, mezarlıklarda ağaç budamalarını ve bakımlarını yaptık. Bunların ot ilacı oluyor, bakımı oluyor. Bu bakımları özellikle bahar aylarında yoğunlaştırıyoruz. Her 15 günde bir, rutin olarak haşere ilaçlamamız da zaten yapılmakta. Mezarlarımızda, toprağı eksik olan yerleri de tamamlıyoruz. Vatandaşlarımız da memnun kalıyor. Şehitliğimizde bazı mermerlerin yıpranmasından ve kırılmasından dolayı mermer çalışması, yolda peyzaj çalışmaları, bayrak değişimi ile yeni çiçek dikimleri de yapıldı” dedi.

 

 


Etiket: bayram, ibadethane, mezarlık, temizlik


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA