ÇBK’nın Yüzü Yine Gülmedi




Tarih: 26 Nisan 2023 Çarşamba 15:14


ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Nilay Aydoğan Sezonu Play-Off final serilerine çıktı. İlk iki maçı kendi evinde oynayan ve Fenerbahçe Alagöz Holding’le mücadele eden ÇBK, son karşılaşmayı ise İstanbul’da oynadı. ÇBK, final serisindeki 3 maçın 3’ünden de mağlup ayrıldı.

Haber- Kadri Duman

 

SERİNİN İLK MAÇINDA 68-75'LİK MAĞLUBİYET!

Final karşılaşmalarının ilk maçı 22 Nisan 2023'te Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynandı. Karşılaşmaya önde başlayan ÇBK, ilk periyodu 21-20'lik galibiyetle tamamladı. İlerleyen periyotlarda rakibinin gerisine geçen ÇBK, ikinci periyodu 16-21'lik skorla geride tamamlayarak; ilk yarıyı 37-41'lik mağlubiyetle bitirdi. Üçüncü periyotta 19-19'luk beraberlik yakalayan ÇBK, son periyotta ise beklediği performansı yakalayamadı. 12-15'lik skorla biten dördüncü periyodun ardından karşılaşma; ÇBK'nın Fenerbahçe karşısındaki 68-75'lik mağlubiyetiyle sonlandı.

 

SON KARŞILAŞMAYI ALİ KOÇ DA TAKİP ETTİ

Serinin son maçı ise İstanbul'da oynandı. İlk 2 maçtan mağlup ayrılan ÇBK, karşılaşmanın son maçından da mağlup ayrıldı. ÇBK, final maçına Elizabeth Williams, Aleksandra Crvendakic, Sinem Ataş, Chelsea Gray ve Gökşen Fıtık'la çıktı. Fenerbahçe'nin maç kadrosunda ise Breanna Stewart, Emma Meesseman, Olcay Çakır Turgut, Satou Sabally ve Merve Aydın yer aldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da karşılaşmayı salonda takip etti.

 

SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU'NU FENERBAHÇE'YE KAPTIRDI!

İlk yarıyı farklı mağlubiyetle tamamlayan ÇBK, ikinci yarıda da beklediği şansı yakalayamadı. Üçüncü periyotta 17-17'lik beraberliği yakalayan ÇBK, son periyotta 10-21'lik skorla rakibinin gerisine geçti. ÇBK'nın farklı mağlubiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın skoru 56-82 oldu. Böylelikle, EuroLeague Women final maçında rakibi Fenerbahçe'ye mağlup olan ÇBK, Süper Lig şampiyonluğunu da Fenerbahçe'ye kaptırdı. Prag'dan 2'incilikle ayrılan ÇBK, İstanbul'dan da 2'incilikle döndü.

 

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yayımladığı tebrik mesajında, "ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off final serisinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni yenerek Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan ve toplamda 17. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding'i kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti, yönetimi ve sarı-lacivertli camiayı tebrik ediyorum. Finalde mücadele eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni de tebrik ediyor, her iki kulübümüze başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket: çbk, kadın, basketbol, karşılaşma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA