Babil Su Sporları Merkezi Açılıyor




Tarih: 26 Nisan 2023 Çarşamba 16:23


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gençlerden gelen yoğun talebi değerlendirerek yapımı devam eden Babil Su Sporları Merkezi’nin projesini inceleyip, haziran ayında açılacağının müjdesini verdi.

Haber- Şirin Alp

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir’in Mersin’e kazandıracağı hizmetlerden biri olan Babil Su Sporları Merkezi’ne giderek inşası süren alanda incelemelerde bulundu.

“Vatandaşlarımız, gençlerimiz burayı yelken için kullanabilecek”

Uzun süredir vatandaşların bu yönde talepleri olduğunu belirten Vahap Seçer; “Mersin sahil kenti ancak su sporları yapmaya imkan tanıyan bir alanımız yok. Uzun süredir vatandaşların talebi olan tesisleri nihayetinde yapıyoruz ve Haziran ayında da hizmete alacağız. Kültür Park’ın Mezitli deresiyle birleştiği noktada Babil Sitesi’nin önündeki alana Yelken Kulüp ve Kano Kürek Kulübü olmak üzere iki ayrı üniteden oluşan bir tesis yapılıyor. Burada denizle bütünleşebilecek tesis ve su sporlarına imkan sağlayacak bütün müştemilatlar olacak. Vatandaşlarımız, gençlerimiz burayı yelken için kullanabilecek. Kano, kürek için, rüzgar sörfü için kullanabilecek. Su kayağı, dalış eğitimleri, cankurtaran eğitimleri için kullanabilecek, hatta bu eğitimleri Belediye olarak bizler vereceğiz. İlgili bakanlıkla irtibatlı halde sertifikalı, gençlerimize bu eğitimleri de verme imkanımız olacak. Burada gençlerimiz çok güzel vakit geçirecek. Deniz, tesisler, yeşillik, çiçekler... muazzam bir alan haline getireceğiz. Haziran ayında gençlerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

 


Etiket: babil, su, spor, vahap, seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA