Nebati’den Kılıçdaroğlu’na ÖTV Mesajı!




Tarih: 29 Nisan 2023 Cumartesi 12:27


Sosyal medya hesabı üzerinden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı’na yönelik açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Başkanı Nureddin Nebati, “Vergi mevzuatından haberiniz yok” dedi.

Haber-Berna Uslu

 

AK Parti’den Mersin’de Milletvekili Adayı gösterilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu: Bugünkü konuşmanızda şehit ailelerine ÖTV’siz araç alabileceklerine ilişkin düzenleme yapacağınıza dair söz vermişsiniz.

‘Vergi benim işim’ diyorsunuz lakin vergi mevzuatından haberiniz yok. 2016 yılında ÖTV Kanunu’nda yaptığımız değişiklikle birlikte; şehit eşi veya çocuklarının; şehidin eş ve çocuğunun bulunmaması halinde ise anne veya babasının özel tüketim vergisi ödemeksizin araç alabilmelerine imkan sağlanmış ve halihazırda şehit yakınları bu düzenlemeden yararlanmaktadır. Sizin aklınıza yeni gelen fikirleri, bizler yıllar önce yasalaştırarak yürürlüğe koyduk. Geçtiğimiz mart ayında, 2003 yılında yeniden faaliyete geçirmiş olduğumuz Vergi Konseyi’ni kuracağınızı ifade etmiştiniz” ifadelerine yer verdi.

 

LİNK VERDİ

“Benden size naçizane bir öneri; sürekli önünde poz verdiğiniz kitaplığınıza bir de vergi kanunları kitabı almanız olacaktır” cümlesini de açıklamasına ekleyen Nebati, “Alta kanun metnini bırakıyorum” diyerek, şu linki paylaştı: https://gib.gov.tr/node/83917/pdf


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA