İşçiler, Mersin’de 1 Mayıs’ı Kutluyor




Tarih: 30 Nisan 2023 Pazar 16:56


DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl buruk bir 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlaması gerçekleştireceklerini belirtti. Göksoy, Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde yapılacak yarınki 1 Mayıs programını açıkladı.

Haber-Sercan Özdemir

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, İçel TV ve Sun TV ekranlarında yayınlanan Leyla Pak'la Gün Ortası programının konuğu oldu. Göksoy, Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde organize edilen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarının bugün saat 10.30'da Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alandan başlayacağını duyurdu. Göksoy, daha sonra kortej halinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüneceğini belirtti.

Bu yılki kutlama programından da bahseden Göksoy, şunları söyledi; "Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Genel-İş Mersin Şubesi'nin başvurusunda ama bütün platformun ortak olduğu bir 1 Mayıs başvurumuz oldu. Valilik'ten olur yazısı da geldi. Biz bu yıl 1 Mayıs Birlik ve Mücadele Dayanışma Günü'müzü Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, yeni Millet Bahçesi'nin yanında Pazartesi günü saat 10.30'da orada toplanacağız. 10.30'da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun önünden 11.00 gibi kortejler eşliğinde sıralanarak Cumhuriyet Alanı'na geleceğiz. Cumhuriyet Alanı'nda bütün kortej alana girdikten sonra orada zaten konuşmaların yapılacağı, taleplerimizi haykıracağımız, ortak metnimizi sözcülük adına okuyacağız. Orada bir de Kadın Platformu adına kadınların belirlediği yine bir temsilci kadınlar adına bir konuşma yapacak. Ardından şiir ve dinleti. Bu sene konserimiz yok ama yerel bir sanatçımız var; Turan Alıcı. Ağıtlarıyla, günün anlam ve önemine uygun türküleri ve şiir dinletisiyle programımızı sonlandıracağız. Ancak bizim bu yılki ana temamız, bildiğiniz gibi depremdir. Depremde yaşananlardır. Depremdeki enkazdaki ihmallerdir. Bunların hepsi orada dile gelecek. O acıları orada hep beraber paylaşacağız. Yetmedi, tarihi bir sürecin içerisindeyiz. Önümüzde 14 Mayıs var. Bir seçim süreci var. O seçim sürecinde değişimin, dönüşümün dilleneceği; insanların demokratik tercihini kullanacağı, 1 oyun ne kadar önemli olduğunu; emekçilerin nasıl yaşamak ve yönetilmek istiyorsa o oyun kıymetini bilerek oy kullanması gerektiğini de orada haykıracağız."


Etiket: disk, işçi, bayram, kemal, göksoy


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA