Deprem felaketinden dolayı davulsuz zurnasız 1 Mayıs kutlandı




Tarih: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 15:04


Sivas’ta 1 Mayıs Emek ve Danışma Günü siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla halay çekilerek kutlandı, programda gelenek haline gelen davul ve zurna depremden dolayı çalınmaması dikkat çekti.

  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Sivas'ta Mevlana Caddesi trafiğe kapatıldı. Mevlana Caddesi'nin başlangıç noktası olan Ethembey Parkı önünde toplanan gruplar, polisin oluşturduğu güvenlik noktalarında aramadan geçirildikten sonra kutlamaların yapılacağı alana alındı. Cadde boyunca döviz ve pankartlar eşliğinde yürüyerek slogan atan gruplar, miting alanında bir araya geldi. Gelenek haline gelen davul ve zurna 6 Şubat depreminden dolayı çalınmaması dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar halay çekerek 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlama programı olaysız bir şekilde sona erdi. (IHA)
                                 


Etiket: deprem, 1mayıs, kutlama, sivas


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA