Büyükşehir, ’Fizyoterapi Hizmeti’ Vermeye Devam Ediyor




Tarih: 4 Mayıs 2023 Perşembe 13:15


Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde bulunan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde verdiği hizmetlerle kadınların hayat kalitesini arttırmaya devam ediyor.

Haber- Berna Uslu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde bulunan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde verdiği hizmetlerle kadınların hayat kalitesini arttırmayı sürdürüyor. Bu hizmetlerden biri de omurga ve kas problemi veya hastalığı olan kadınlara destekleyici/tamamlayıcı hizmet olarak verilen ‘Fizyoterapi Hizmeti’. Sağlık İşleri Dairesi ile Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü’nün işbirliğinde, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) desteğiyle 2021 yılında faaliyetine başlayan ve yerel yönetimler arasında Türkiye’de ilk olan merkez, kadınların hayatını kolaylaştırmaya ve güzelleştirmeye devam ediyor.

“Aletli pilates uygulamasıyla kuvvetlendirmeye çalışıyoruz”

Büyükşehir BüyükşehirBelediyesi Sağlık İşleri Daire’sine bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde Fizyoterapist olarak görev yapan Ayşe Deniz, gelen talepleri değerlendirerek; “Öncelikle danışanlarımızı ön görüşmeye çağırıyoruz. Görüşmede gerekli MR sonuçları ve tahlillerini değerlendirip kişinin hastalığına yönelik bir egzersiz programı belirliyoruz. Bel fıtığı, boyun fıtığı, skolyoz gibi omurga problemi, iskelet kas sistemi hastalıkları, dizlerde kireçlenme, fibromiyalji hastalarına yönelik egzersiz programı çiziyoruz. Onları aletli pilates uygulamasıyla kuvvetlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Herhangi bir omurga rahatsızlığı, eklem rahatsız olan bütün kadınlarımız gelebilir”

Deniz, geri dönüşlerin oldukça güzel olduğunu ve danışanların hayat kalitelerinin arttığını ifade ettiklerini aktararak; “Dizlerinden kaynaklı oturamayan kişiler oturduğunu dile getiriyor. Günlük yaşam aktivitelerini daha rahat yaptıklarını, daha kaliteli bir uykuya sahip olduklarını ve ağrılarında ciddi azalmalar olduğunu belirtiyorlar. Bunlar da bizi daha mutlu ve motive ediyor. Tamamen ücretsiz bir hizmettir. Herhangi bir omurga rahatsızlığı, eklem rahatsız olan bütün kadınlarımız gelebilir. Bu hizmetten faydalanabilirler” şeklinde konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA