Başkan Özyiğit: ‘Üreten, Sorgulayan Ve Geleceğe Yön Verecek Çocuklarımız Projeleriyle Bu Festivalde Olacak’




Tarih: 5 Mayıs 2023 Cuma 09:34


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi, Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League Explore Yenişehir Festivali Mersin’de başladığını söyleyerek; “Üreten, sorgulayan ve geleceğe yön verecek çocuklarımız projeleriyle bu festivalde olacak. Tüm hemşehrilerimizi festivale bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber-Mehmet Şah Akın

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Explore “Yenişehir’de enerjimizi bilimden alıyoruz sloganıyla Yenişehir Festivali hafta sonu geleceğin bilim insanlarını buluşturacak Festival,  Cumartesi günü  11.30-15.00 saatleri arasında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan ve Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST LEGO League Explore Programının 9. sezonu Mersin Yenişehir’de başlıyor. 6 Mayıs Cumartesi günü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festivalde Mersin ve Adana’dan 18 takım ürettikleri yenilikçi fikirleri katılımcılarla gerçekleşecek.

Düzenlenen bu program; çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST LEGO League Explore, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor. 2023 yılında 100’ü aşkın ülkede 163 binden fazla çocuğu STEM çalışmalarıyla buluşturan FIRST LEGO League Explore, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve yerel ortaklık desteği veren kurumların katkısıyla 2014 yılından beri gerçekleştiriliyor.

 

 


Etiket: abdullah, özyiğit, proje, bilim, çalışma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA