Meral Seçer: ‘Kadın ve Aile Hizmetleri ve Mersinden Kadın Kooperatifi olarak biz size köprü olacağız’




Tarih: 5 Mayıs 2023 Cuma 12:10


Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, dernekte kadınlarla buluşarak onlarla sohbet etti. Meral Seçer; “Sohbetler yapıp bunları derleyip sonra yine buluşup güzel bir projeye imza atabiliriz. Sizlere her türlü destek vereceğiz. Sizden gelen fikirler bizim için çok önemli. Kadınlar çok önemli. Bir ışık lazım, bir köprü lazım. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri ve Mersinden Kadın Kooperatifi olarak biz size köprü olacağız ve bu da sizlerden gelen fikirlerle çok zenginleşecek” dedi.

Haber-Sercan Özdemir

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından deprem bölgelerinde yürüttüğü destek çalışmalarının yanı sıra Mersin’e gelen depremzedelerin de konaklamadan sağlık hizmetlerine, sosyal etkinliklerden eğitim hizmetlerine kadar birçok alanda yanında olmaya devam ediyor.

“Kardeş şehir olduğumuzu biliyor musunuz?”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer; “Adıyaman da diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi ağır hasar aldı. Kiminizin yakınları vefat etti. Kayıplarımızdan dolayı hepinize başsağlığı, geride kalanlara sabır, yaralılara şifa diliyorum. Adıyamanlılar, diğer deprem bölgesindeki ailelerimiz normal hayat akışlarına devam edebilsinler bir an önce. Hayatlarının normal akışa devam etmesini sağlamak içinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Adıyaman bölgesinde çok güzel hizmetleri var. Kardeş şehir olduğumuzu biliyor musunuz? Mersin’e çok sayıda Adıyamanlı geldi” ifadelerini kullandı.

“Bir ışık lazım, bir köprü lazım”

Seçer, deprem bölgelerinde yaptığı ziyaretlerinde kadınlarla bir araya gelip Evimiz Atölye projesini anlattıklarını, kooperatif olarak kadınlara 4 haftalık eğitimler verdiklerini ve çeşitli oyuncaklar ile uyku arkadaşları yapmayı öğrendiklerini söyledi.Projeye dahil olan 200 kadının deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırmak üzere 10 bin oyuncak yaptığını sözlerine ekleyen Seçer, Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği ve Kültür Vakfı’nda bir araya geldikleri kadınlarla da fikir alışverişinde bulunarak projeler ortaya koyabileceklerini ifade etti. Seçer, “Sohbetler yapıp bunları derleyip sonra yine buluşup güzel bir projeye imza atabiliriz. Her türlü sizlere destek vereceğiz. Ama karşılığında sizden gelen fikirler bizim için çok önemli. Kadınlar çok önemli. Her koşulda kadınlar çadırlarını, düzeltiyorlar, çocuklarını düşünüyorlar. Yemeklerini düşünüyorlar. O kadar kıymetlisiniz ki ben diyorum ki kadınların gücünü ortaya çıkaracağız. Bir ışık lazım, bir köprü lazım. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Gönüllülük Şubesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi olarak biz size köprü olacağız ve bu da sizlerden gelen fikirlerle çok zenginleşecek” dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA