İtfaiye Eri Alım Sınavı Sonuçları 8 Mayıs’ta Açıklanacak




Tarih: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 13:45


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na alınacak 100 itfaiye erinin uygulamalı sınavları tamamlandı.

Haber-Şirin Alp

 

Belirlenen şartlara uygun 500 adayın kazanmak için ter döktüğü, tüm adayların rahatlıkla izleyebildiği ve tamamı baştan sona kayıt altına alınan sınavın sonuçlarının, 8 Mayıs Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

 

“8 MAYIS’TA SINAV SONUÇLARINI AÇIKLAYACAĞIZ”

 

Uygulamalı sınavı takip eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Komisyon Başkanı Olcay Tok, “Sınavlar beklediğimizden çok daha iyi gitti. Bizim parkurumuz, diğer itfaiye eri alımlarına ve diğer belediyelerin parkurlarına göre biraz daha zorlu bir parkur, ama maşallah çocuklar iyi hazırlanmışlar. Muhtemelen 8 Mayıs Pazartesi günü sınav sonuçlarını açıklayacağız. Baktığımız zaman, geçmişten bu yana hep mülakat yapılmış. Uygulamalı sınav fotoselle yapıldı. Tamamen şeffaf, herkes görüyor. Aynı zamanda adaylar da müdahale etmeden izleyebiliyorlar. O yüzden çok şeffaf bir sınav oldu. Zaten bunu adaylarımızın hepsi de kabul ediyorlar” diye konuştu.

 

NE OLMUŞTU?

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen yazılı sınavın ardından yapılan uygulamalı sınavda parkurlar; 30 metrelik düz koşu, düz takla, lastikten geçme, denge tahtası, köpük bidonu taşıma, kuleye lastik çekme, şınav, kuleye tırmanış, balyoz kullanma, tünel geçme, manken taşıma, karanlık oda, engel atlama, hortum taşıma ve hedefe su atışından oluştu.

Ata Eğitim Merkezi’nde başlangıç ve bitiş noktasına fotosel yerleştirilerek oluşturulan parkurda adaylar, kazanabilmek adına ter döktü. Kadın adaylar için 3 dakika 20 saniye, erkek adaylar için ise 3 dakika 10 saniye ve altında tamamlayanların 100 puan aldığı sınavda, her bir aday zorlu parkuru tamamlamak için kıyasıya yarıştı. Sınavın açık alanda, tüm adayların görebileceği şekilde şeffaf olması ve kayıt altına alınması ise adayların güvenini sağladı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA