Başkan Tarhan, TOKİ’nin Kamulaştırma Uygulamasına Karşı Halkı Bilgilendirdi




Tarih: 7 Mayıs 2023 Pazar 16:15


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Hazine arazilerindeki ağaç kesimlerini sık sık gündeme getirerek Bozön Mahallesi’ndeki TOKİ’nin Kamulaştırma Uygulamasına karşı halkı bilgilendirdi.

Haber-Şirin Alp

 

Başkan Tarhan, Toplu konutlara karşı olmadıklarını özellikle altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bölge halkını bilgilendirerek, yapılan bazı yanlışların düzeltilmesi konusunda yetkilileri uyararak;“Bugün burada bazı bilgilerin yanlış olmaması adına bilgilendirme toplantısı düzenlemek için toplandık. Benim görevim kent ile ilgili olan her konuda vatandaşımızı doğru bilgilendirmektir. Bozön Mahallemizde TOKİ tarafından yaptırılacak konut alanıyla ilgili daha önce Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 55 dönümlük alan orman arazisi sınırları dışına çıkartıldı. Daha sonra bu alan 250 dönüme çıkartıldı. Bunun içerisinde 77 dönümü özel şahıslara aittir. Hatta bir kısmının içerisinde imarlı yapı var ve bazı arsalarda imara müsait durumdadır. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum; bizler toplu konuta karşı değiliz. Maalesef bazı odaklar bunu bu şekilde yönlendirmek istiyorlar” cümlelerini kullandı.

“Buraya bir temel atılamaz”

Başkan Tarhan, TOKİ’nin konut yapacağı lokasyonun tarım alanında çok verimli bir bölge olduğunu dile getirerek; “Bu bölgede tarım yapılabilir ve narenciye bahçeleri var. Biz bu durumu 2 yönden ele alıyoruz. Teknik ve yasal yönleriyle bakmak lazım. Bu konuda özellikle herkesi bilgilendirmek istiyorum. Devletin ve belediyelerin bir yatırım yapabilmeleri için yatırım yapacağı alanın tapusunun kendine ait olması gerekiyor. Tapu kendine ait değil ise buraya yatırım yapamaz. 250 dönümün içinde 1 metre dahil vatandaşın yeri var ve o kişi itiraz ediyorsa burada herhangi bir ihale ve yatırım söz konusu olamaz. Dolayısıyla burada bir yatırımın yapılması mümkün değildir. Çünkü tapular farklı insanların. Buraya bir temel atılamaz. Ayrıca imar planlarının yapılacak olan yatırıma uygun olması gerekiyor” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA