Kocahasanlı ve Üçtepe Mahalleleri İçme Suyuna Kavuşuyor




Tarih: 12 Mayıs 2023 Cuma 10:46


MESKİ, tüm ilçelerde başlattığı altyapı çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Erdemli ilçesi Kocahasanlı ve Üçtepe Mahalleleri’nde ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu şebeke hatları, daha modern hatlarla değiştirilip yenileniyor.

Haber-Gizem Tokkuzun

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Kocahasanlı ve Üçtepe Mahalleleri içme suyu hattı çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışma sayesinde kullanım ömrünü tamamlayan şebeke hatları, polietilen borularla yenileniyor, vatandaşlar kesintisiz ve kaliteli içme suyuna sahip oluyor.

 “Otomatik olarak su sıkıntısı çekmeyeceğiz”

Üçtepe ve Kocahasanlı’nın, Erdemli’nin en büyük mahallelerinden ikisi olduğunu ve genel itibarıyla 1990’lı yıllarda yapılmış içme suyu hatlarının sürekli arıza yaratmasından kaynaklı çok fazla su kaybı yaşandığını söyleyen çalışmalar hakkında bilgi veren MESKİ Erdemli Şube Müdürü Necati Şen; “Bu anlamda eski borular olduğu için, tamiratları ve tamirat süresi uzun oluyordu. Tamirat yapıldıktan sonra çok kısa sürede tekrardan arıza açma ihtimalleri çok yüksek, ki öyle de oluyor. Arıza kayıtlarımız çok fazla, bu nedenle de içme suyu yenileme çalışması yapmaktayız. Üçtepe Mahallesi’ne,su şebekesi yeterli olmadığı için yıllardır dönüşümlü su veriliyor. Hem su şebekesinin kesitini artırıyoruz, hem de su kaybını azalttığımız için otomatik olarak su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu bağlamda burada yaklaşık 17 kilometrelik içme suyu hattı yapıyoruz. Kocahasanlı ve Üçtepe Mahalleleri arasındaki şebeke hatlarının değişim çalışmasınıda kısa sürede tamamlandıktan sonra, burada uzun yıllar içme suyu problemi yaşanmayacak” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA