MSK’DAN BİR MAĞLUBİYET DAHA!




Tarih: 14 Mayıs 2023 Pazar 18:40


Oynadığı son 7 maçta toplam 2 galibiyet şansı yakalayan Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), 5’inci mağlubiyetini kendi evinde ağırladığı Çağdaş Bodrum Spor maçında yaşadı.

Haber-Kadri Duman

Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), Edip Buran Spor Salonu'nda Çağdaş Bodrum Spor'la karşılaştı. Karşılaşma, MSK'nın 63-71'lik mağlubiyetiyle son buldu.

BERKAY GENÇ, DARNELL EDGE VE KEREM ÖZEL'İN PERFORMANSI TAKDİR TOPLADI!

MSK'nın maç kadrosunda Darnell Edge, Berkay Genç, Sean Evans, Kevin Kaspar ve Önder Atun yer alırken; Çağdaş Bodrum Spor ise maça Hakan Yapar, Chris Warren, Cavit Ege Havsa, Fatih Cantitiz ve Horace Spencer'la çıktı. Karşılaşmadan mağlup ayrılan MSK oyuncularından Berkay Genç, Darnell Edge ve Kerem Özel'in sergilediği performans takdir topladı. Genç, karşılaşmadaki 33 dakikalık sürede 18 sayı, 9 ribaund ve 1 asiste imza attı. Edge, 36 dakikalık sürede 14 sayı, 2 ribaund ve 5 asist performansı sergilerken, 1 kez de top çaldı. Kerem Özel ise 28 dakikalık sürede 1 kez top çalarken, başarı karnesine 13 sayı, 2 ribaund ve 3 asist yazdırdı.

İLK PERİYODUN ARDINDAN GALİBİYET ŞANSI YAKALAYAMADI!

Karşılaşmanın ilk periyoduna güçlü başlayan MSK, aynı gücü ilerleyen periyotlarda sürdürme şansı yakalayamadı. İlk periyodu 16-15 önde tamamlayan MSK, ikinci periyotta 16-19'luk bir gerileme yaşayarak, ilk yarıyı 32-34 mağlup tamamladı. 2 sayılık farkı kapatmak ve öne geçmek için ikinci yarıda parkeye çıkan MSK, üçüncü periyotta da 16-18'lik mağlubiyet yaşadı. Son periyodu da 15-19 geride bitiren MSK, karşılaşmadan 63-71'lik mağlubiyetle ayrıldı.

SIRADAKİ MAÇ AKRAN GEMLİK BASKETBOL'LA!

MSK, böylelikle 50 puanla ligin üçüncü sırasında yer aldı. Sezon boyunca oynadığı 29 karşılaşmadan 21 galibiyet ve 8 mağlubiyetle ayrılan MSK, rakiplerine 2 bin 327 sayı atarken; rakiplerinden gelen 2 bin 109 sayıyı ise kendi potasında gördü. MSK, bu hafta sonu ise deplasmanda Akran Gemlik Basketbol'la karşılaşacak.

SOĞUKSU: "GERÇEKTEN HAK EDEREK ŞAMPİYON OLDULAR"

Kendi evinde yaşadıkları son mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Başantrenörü Semih Soğuksu, "Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi bir mücadele ortaya koydular. Yani 3 tane önemli kısa sakatımız var şu an. Alp de bu hafta sakatlandı ama uzun süreli değil. Tobin ve Oğulcan da bu hafta sonu da artık Gemlik maçını tam kadro olarak, uzun bir süre sonra tam kadro olarak gireceğiz. Bu maç için; oyun genel anlamında iyi mücadelede doğru tercihler yaptık, sadece maçın son 8 dakikası falan basit top kayıpları ve fast breakten basit sayılar yedik. Bunun sonucunda da o fark açıldı ve kapatamadık. Çağdaş Bodrum'u tebrik ediyorum, gerçekten hak ederek şampiyon oldular. Üst ligde de onlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

ARSLAN: "MERSİN BU LİGİN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ"

Karşılaşma sonrası bir açıklama da Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Başantrenörü Ender Arslan'dan geldi. Arslan, yaptığı değerlendirmede; "Mersin gerçekten bu ligin en iyi basketbol oynayan takımlarından biri. Oyuncularımı tebrik ediyorum buraya şampiyon olarak geldiler ve şampiyon karakteri ile oynadılar. Şampiyon oldukları için ciddiyeti elden bırakmadılar. Bütün sezon olduğu gibi çok iyi mücadele ettiler ve dediğim gibi Mersin gibi çok iyi bir takımı çok az sayıda tuttuk. Bu oyuncularla çalıştığım için gurur duyuyorum. Mersin'e playoff'da başarılar diliyorum. Bizi gerçekten çok iyi ağırladılar bunun için de teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket: semih, soğuksu, msk


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA