MERSİN, ’KILIÇDAROĞLU’ DEDİ




Tarih: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 13:38


14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin ’ikinci tura kalacağı’ sinyali yandı. Seçim yasakları kalktıktan sonra Anadolu Ajansı’nın açıkladığı verilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50’nin üzerinde oy oranına sahip olduğu görüldü.

Haber-Mehmet Şah Akın

Saat 23.00 itibariyle açıklanan son verilere göre; Erdoğan'ın oy oranı yüzde 49.94, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44.30, Sinan Oğan'ın oy oranı ise yüzde 5.30 şeklinde aktarıldı. Aynı dakikalarda oyların yüzde 89'unun sayıldığı belirtilirken, gözler Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelecek sonuçların kesin açıklamasına çevrildi.

ERDOĞAN'IN OY ORANI 23.00 İTİBARİYLE YÜZDE 50'NİN ALTINA DÜŞTÜ

 14 Mayıs 2023 saat 23.59'da Anadolu Ajansı, Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını yüzde 49.8, Kılıçdaroğlu'nun oy oranını yüzde 44.5 ve Sinan Oğan'ın oy oranını yüzde 5.3 şeklinde aktardı. Anka Haber Ajansı'nın aktardığı verilere göre ise Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 49.08, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 45,20 ve Oğan'ın oy oranı yüzde 5,31 olarak belirtildi. AA, açılan sandık oranını yüzde 96 olarak belirtirken, aynı dakikalarda Anka Haber Ajansı'na göre ise sandıkların yüzde 92,1'i açılmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'ÖNDEYİZ' AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ!

Yasakların kalkmasının ardından Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı kanadından peş peşe açıklamalar paylaşıldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener de zaman zaman ortaya atılan bazı iddiaları kamera karşısında yanıtladı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 19.53'te attığı 'Öndeyiz' tweeti dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, daha sonra saat 22.11'de "Yüzde 60'lar ile başlayan kurgu şu anda 50'nin altına düştü. Sandık müşahitleri ve seçim kurullarındaki görevlilerimiz bulundukları yerden asla ayrılmasın. Bu gece uyumayacağız Halkım. YSK'yı uyarıyorum, illerdeki veri girişini sağlamak zorundasınız" açıklamasını paylaştı.

ERDOĞAN, "ALELACELE SONUÇLAR AÇIKLAMAYA KALKMAK, MİLLİ İRADENİN GASPI ANLAMINI TAŞIR" DEDİ

14 Mayıs gecesi Kısıklı'daki konutundan ayrılarak Atatürk Havalimanı'na, oradan da Ankara'ya hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise saat 22.03'te sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı paylaştı; "14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır. Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum. Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum."

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA