Metin Saltık: ‘Kimsenin Şüphesi Olmasın’




Tarih: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 16:11


Yomraspor karşılaşmasına yönelik açıklamalarda bulunan Yeni MİY Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saldık, "Kimsenin şüphesi olmasın. Biz Yomra’yı burada ama öyle ama böyle; eze eze yeneceğiz ve 2. Lig’e çıkacağız" dedi.

Haber- Kadri Duman

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltın, bu hafta Yeni MİY'e şampiyonluk getirmesi beklenilen Yomraspor karşılaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karşılaşmanın 20 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te Mersin'de oynanacağını belirten Saltık, karşılaşmanın 21 Mayıs Pazar günü daha ileri bir saatte oynanmasını talep ettiklerini belirtti. Saltık, şu an için TFF'ye bu kapsamda bir başvuruda bulunmadıklarını ve kulüp içerisinde değerlendirme aşamasında olduklarını kaydetti.

"BU ÇAĞRIYA YANITSIZ KALMAYACAKLARINA EMİNİM"

Şampiyonluk için çıkacakları maçta Yeni MİY kadrosunun alacağı 'primler' de kamuoyunun gündeminde yer edinmeye başladı. Metin Saltık, bu kapsamda kente 'sorumluluk alma' çağrısında bulunarak; "Geldiğimiz son haftada Mersin halkı inşallah üzerine düşen bu sorumluluğu alır. Olması gereken bu. Sonuçta şehrin tek profesyonel takımıdır. Silifke'miz de geldi, güzel oldu; 3. Lig'de bir takımımız. Tarsus yine 3. Lig'de kötü bir durumda. İki tane takımımız 3. Lig'de. Bizler de 3'üncü ligin lider takımıyız şu anda. İnşallah bu hafta yakışanı yapacağız. Hep beraber bütün şehir olarak, bütün Mersin halkı olarak; Vali'mizden tutun STK'larımıza, vekillerimizden tutun belediye başkanlarımıza. Ben hepsinin bu çağrıya yanıtsız kalmayacaklarına eminim. Takımlarının arkasında bütünleşerek 2. Lig yolunda bizleri yalnız bırakmayacaklarını canı gönülden diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

"VERYANSIN EDİYORUZ, CANIMIZ YANIYOR, SAHİPSİZ KALIYORUZ"

Karşılaşmanın sorunsuz geçmesi için de birtakım çabalar sarf ettiklerini ifade eden Saltık, "Dün mesela sağ olsun Sayın İl Emniyet Müdürümüzü aradım. Gümüşhane İl Emniyet Müdürü'nü aradı. Belediye başkanına, Kelkit'in belediye başkanını arattırdım. 'Ordu'dan, Kütahya'dan taraftar gelip maçı sabote edecek' şeklinde duyumlar alıyoruz. Biz her taraftan baskı altındayız. Vekillerimizin, siyasetçimiz veya bunları alıp da bağrına basıp; 'bu takım Mersin'indir' diye bir şekilde sahiplenmelerini istiyoruz ardık. Bu şehre hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Bu takıma hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Veryansın ediyoruz, canımız yanıyor, sahipsiz kalıyoruz. Her noktada, her platformda. Kendimizi ifade edene kadar akla karayı seçiyoruz ama geldiğimiz noktada sonuç olarak yine yalnızız, yine yalnızız" diye konuştu.

 

"PAZAR GÜNÜ OLMASI HEPİMİZ İÇİN AVANTAJ OLURDU"

Yomraspor karşılaşmasına dair de açıklamalara yer veren Saltık, "Hep birlikte, hep beraber; tüm yüreğimizle, tüm vücudumuzla, beynimizle; hep beraber 'Mersin İdman Yurdu' diye Cumartesi günü 23-25 bin kapasiteli stadımızı doldururuz, şehre de 2. Ligi hep beraber getiririz. Kimsenin şüphesi olmasın, biz Yomra'yı burada ama öyle ama böyle; eze eze yeneceğiz ve 2. Lige çıkacağız. Maç Cumartesi günü saat 15.00'te. Şu anda öyle. Bir değişiklik olursa bir şey diyemem. Pazar günü olması, saatlerin bu sıcakta olmaması hepimiz için avantaj olurdu. Şu an onun için bir başvuru kararımız yok. Bunu değerlendireceğiz. Bizim için doğru olan Pazar günü veya akşam saatleridir. 3. Lig'in kaderini değiştirecek bir takımla oynuyoruz. Biz yenersek bir üst lige çıkıyoruz" dedi.


Etiket: metinsaltık, yomraspor, karşılaşma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA