Montana, ABD’de TikTok’u yasaklayan ilk eyalet oldu




Tarih: 18 Mayıs 2023 Perşembe 12:12


ABD’nin Montana eyaletinde Çin merkezli TikTok uygulamasının kullanımı yasaklandı. Montana, ülkede TikTok’a yasak getiren ilk eyalet oldu.

  Çinli sosyal medya platformu TikTok'un dünya çapında kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği yönündeki endişeler devam ediyor. ABD’nin Montana eyaletinde popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un kullanılması yasaklandı. Eyalet Valisi Greg Gianforte yaptığı açıklamada, “Montanalıların kişisel verilerini Çin Komünist Partisi'nden korumak için TikTok'u Montana'da yasakladım. Çin Komünist Partisi, Amerikalıları gözetlemek ve onların kişisel bilgilerini toplamak için TikTok'u kullanıyor” ifadelerini kullandı. Eyaletteki Tiktok yasağı, Gianforte’nin imzasıyla yürürlüğe girdi. Böylece Montana, ABD’de TikTok kullanımının yasaklandığı ilk eyalet oldu. 
 
  TikTok’tan tepki 
  TikTok Sözcüsü Brooke Oberwetter yaptığı açıklamada, kararı "yasa dışı" olarak nitelendirdi. Oberwetter, “Biz Montana’daki ve dışındaki kullanıcılarımızın haklarını savunmak için çalışmaya devam ederken, Montanalılara kendilerini ifade etmek için TikTok'u kullanmaya devam edebilecekleri konusunda güvence vermek istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 
  Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz yıl federal kurumlara ait cihazlarda TikTok kullanılmasını yasaklamıştı. 
IHA                                  


Etiket: montana, tiktok, yasak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA