MESKİ, Yılda Yaklaşık 8 Milyon 790 Bin Lira Enerji Tasarrufu Sağlayacak




Tarih: 18 Mayıs 2023 Perşembe 14:23


MESKİ; Mersin’in 13 ilçesinde altyapı çalışmalarına devam ederek Karaduvar, Kargıpınarı, Erdemli, Bozyazı ve Anamur Atıksu Arıtma Tesislerini, son teknoloji çevreye dost ekipmanlarla doldurdu.

Haber-Şirin Alp

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, çevre dostu yatırımlarına hız kesmeden sürüyor. MESKİ, arıtma sistemleri revizyonu işi kapsamında; Kargıpınarı, Erdemli, Bozyazı ve Anamur Atıksu Arıtma Tesislerini son teknolojiyle donatırken, yılda yaklaşık 8 milyon 790 bin lira enerji tasarrufu sağlayacak. MESKİ’nin bu çalışması sayesinde hem Akdeniz sahillerinin, hem de doğanın korunmasını sağlayacak. MESKİ’nin, yatırım tutarı 29 milyon 94 bin lira olan atıksu arıtma tesislerinin arıtma sistemleri revizyonu işi kapsamında, 5 atıksu arıtma tesisi son teknoloji ekipmanlarla donatılıyor. Bu kapsamda, Akdeniz ilçesi Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde biyogazdan elde edilen elektrik enerjisinin, kesintiye uğramadan maksimum verimde üretilebilmesi için gerekli biyogaz iletim ekipmanları yenilendi. Kargıpınarı, Erdemli, Bozyazı ve Anamur Atıksu Arıtma Tesisleri’nde yüksek enerji tüketen hava üretim ekipmanları ise, teknolojileri gereği ürettikleri gürültü ve ekonomik ömürlerinin dolması nedeniyle, son teknolojiye sahip ekipmanlarla değiştirildi.

 


Etiket: enerji, tasarruf, meski, altyapı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA