Nebati: ‘Mersin’de Yarıda Bıraktığımız İşi Tamamlayacağız’




Tarih: 19 Mayıs 2023 Cuma 14:22


AK Parti Akdeniz Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, "Bu millet seçim kampanyası döneminde Diyarbakır’da farklı konuşup, Trabzon’da farklı konuşanları; Trabzon’da farklı konuşup, Mersin’de farklı ifadede bulunanları; Mersin’e gelenlerin sonra Tekirdağ’a, Yozgat’a gittiklerinde ifadelerinin nasıl değiştiğini çok iyi bilir" dedi.

Haber- Şirin Alp

AK Parti'nin Mersin'deki danışma meclisi toplantıları Toroslar'dan başlayıp Akdeniz'e uzandı. Toplantıların bir durağı da Mezitli ve Yenişehir oldu. AK Parti Akdeniz Danışma Meclisi Toplantısı'na Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin yanı sıra Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, AK Parti Mersin milletvekilleri ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

"Devletine, milletine, bayrağına sahip bir şekilde ter dökmeye devam eder"

Toplantıda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti teşkilatlarının seçim süreçlerinde yorulmadan ve bıkmadan emek harcadığını vurgulayarak; "Akşam sandıkları kapatıp, sayımlar yapılır. Mazbatalar imzalanır. Ertesi gün sabah 'nerede kalmıştık' der ve yeni hedeflere doğru koşmaya başlar. Bir gün önce çalışmış, yorulmuş, nerede kampanya yapmış; hiç ona bakmaz. AK Parti teşkilatı liderine, genel başkanına, devletine, milletine, bayrağına sahip bir şekilde ter dökmeye devam eder ve inşallah önümüzdeki pazar gününe kadar kalan 9-10 günlük süre içerisinde de hep beraber emeklerimizi sarf edeceğiz, terimizi dökeceğiz" diye konuştu.

"Mersin'de yarıda bıraktığımız işi tamamlayacağız"

Hedefe odaklandıklarını ve başarıya inandıklarını belirten Bakan Nebati, "Bazen iş yarıda bırakılır. Çünkü gücün tekrar sağlanması için şöyle bir nefes alırsınız ve aldığınız o nefesten sonra da adeta yayından hızla ayrılmış ok gibi hedefinize doğru gidersiniz. Şimdi biz de nefeslendik ve hedefimiz olan 28 Mayıs'a okumuzu gönderdik" dedi.

"İşi takip edip yönetenler dışarından düğmeye öyle bir bastılar ki..."

Hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan Nebati, "Şimdi biliyorsunuz kampanya süresi boyunca Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye'ye ve AK Parti'ye özel bir ilgi duyuldu. Bu özel ilgi şuydu; içeride 'masadan dağıldı, gitti, geldi' derken; bir yıl boyunca adayını belirleyemeyenler, bir anlık kavga neticesinde masayı terk edenler hemen kısa bir süre içerisinde masaya oturtuldu. Sonra bu masa sosyal medyada kendi kurdukları hayallerinin dışında sahada karşılığını bulmayınca, bu defa bu işi takip edip yönetenler dışarından düğmeye öyle bir bastılar ki kendilerini gizlemeye gerek bırakmadılar" şeklinde konuştu.

"Seçimin sabote edilmesi noktasında büyük bir çaba sarf ettiler"

Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye yönelik karalama kampanyaları yürütüldüğünü hatırlatan Bakan Nebati, "Dünyadaki birçok dergi başta olmak üzere, gazeteler 2023 yılının bu önemli ve 2. Yüzyıla gireceğimiz seçiminin galibinin Tayyip Erdoğan olmaması için de açıkçası Millet İttifakı'na destek veren, Cumhurbaşkanımızı hicap eden ağır ifadeleri kullanarak duruşlarını sergilediler. O duruşlarını sergilerken her türlü operasyonu da bu ülkeye yapmaktan da geri durmadılar. Sosyal medya üzerinden başta kendi içlerinden çıkan ve aday olanlara karşı çok ciddi bir şekilde tam bir FETÖ taktiğiyle sahte belgeler, sahte videolar, sahte fotoğraflarla alaşağa ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Ak Parti iktidarlarında hizmet etmiş bakanlarımızın bir kısmına ve üst düzey yöneticilerine ve başta da Sayın Cumhurbaşkanımız ve ailesine karşı utanmadan, sıkılmadan yine sosyal medya üzerinden sahte videolar, belgeler üreterek seçimin sabote edilmesi noktasında büyük bir çaba sarf ettiler. Sanki bu milleti akılsız, affedersiniz 'aptalmış' gibi görerek, aynı operasyonları aynı yol ve yöntemlerle yaptılar" ifadelerine yer verdi.

"Bu millet yalan dolan üzerinden siyaset yapanların ne söylediğini çok iyi bilir"

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçim gecesi televizyon ekranlarında yaptığı açıklamaları da işaret eden Bakan Nebati, şunları söyledi; "Utanmadan, sıkılmadan Sayın Cumhurbaşkanımız öndeyken, herkesin gözünün içine baka baka yalan yanlış bilgiler verdiler. Çünkü onların adayları mutfaktan çıkamayıp; mutfaktan seçim kampanyasını yürütürken, yapmış olduğu bütün hesap kitaplar sosyal medya içerisindeki bir avuç taraftarları, trolleri ve bot hesaplarla yönetip ülke iktidarını alacaklarını zannettiler. Sonuç? Ne oldu? Bu milletin feraseti, onlara gereken dersi verdi. Bu millet yapılanları unutmaz. Bu millet seçim kampanyası döneminde Diyarbakır'da farklı konuşup, Trabzon'da farklı konuşanları; Trabzon'da farklı konuşup, Mersin'de farklı ifadede bulunanları; Mersin'e gelenlerin sonra Tekirdağ'a, Yozgat'a gittiklerinde ifadelerinin nasıl değiştiğini çok iyi bilir. Bu millet yalan dolan üzerinden siyaset yapanların ne söylediğini çok iyi bilir. Bu millet, yalan dolan üzerinden bu milletin bekasını ilgilendiren; tek vatan, tek millet, tek bayrak ülküsüne karşı duranların hangi seviyelerle kimlerle işbirliği yaptıklarını ve kimlerin sabote ettiklerini de çok iyi bilir. Onlara karşı da duruşunu net bir şekilde ortaya koyar."

 


Etiket: akp, nebati, meclis


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA