Fransa’daki Türk seçmenlerden sandığa yoğun ilgi




Tarih: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 15:23


Fransa’da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için sıraya girdi Paris Başkonsolosluğu önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için Türkiye'nin dış temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında bugün başlayan oy verme işlemi sürüyor. Fransa'daki Türk seçmenler yerel saatle 08.00'den itibaren 9 noktada kurulan sandıklara gitmeye başladı. Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’na oy kullanmaya gelen seçmenler, yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Seçimin ilk turunda hafta içi 10, hafta sonu 15 sandık kurulurken, 2. turda bu sayı 30'a yükseltildi.
Fransa'da bugün başlayan oy verme işlemi Lyon Başkonsolosluğu bölgesindeki Clermont-Ferrand'da ve Paris Başkonsolosluğu bölgesindeki Orleans'ta 21 Mayıs'ta, diğer noktalarda ise 24 Mayıs'ta sona erecek.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA