Muzaffer Tozlu: "Metin Saltık’ın İstifasını Kabul Etmiyorum"




Tarih: 23 Mayıs 2023 Salı 16:14


2. Lig’e yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu’nda istifa iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Takım, şampiyonluk kutlamasının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. İstifa iddialarını değerlendiren Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu, "Metin Saltık’ın istifasını eski Mersin İdman Yurdu futbolcusu olarak ben kabul etmiyorum. Metin Bey ve ekibi devam etmelidir" dedi.

Haber-Kadri Duman  

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta 34 maçlık bir mücadeleye imza atan Yeni Mersin İdman Yurdu, geçtiğimiz hafta sonu evinde ağırladığı Yomraspor'u 5-1 mağlup ederek 2. Lig'e yükselmişti. Yeni MİY'in oynadığı tarihi maça Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katılmıştı. Takımın sevincini paylaşmak için sahaya inen Bakan Nebati'ye tribünlerdeki bir grup tarafından 'Meclis'te Hizbullah İstemiyoruz' sloganlarıyla tepki gösterilmişti. Ardından bir açıklama paylaşan takım, "Sayın Nureddin Nebati'ye yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz" demişti.

Kutlamalar ertelendi!

Karşılaşma sonrası bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık, büyük kutlamanın 23 Mayıs Salı günü Mersin Stadyumu'nda yapılacağını açıklamıştı. Saltık, takıma aynı zamanda bir tesis kazandırma çalışması içerisinde olduklarını da vurgulamıştı. İstifa iddialarının gündeme düşmesiyle birlikte takım kutlamaların ertelendiğini duyurarak, "Kutlamalar ile ilgili yeni tarih ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktı" açıklamasını paylaştı.

"Metin Saltık bu takıma maddi ve manevi anlamda çok şey vermiştir"

Yeni Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık'ın da aralarında olduğu yönetim kadrosunun istifa edecekleri iddiası gündemdeki yerini korurken, Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü tarafından henüz net ve somut bir açıklama yapılmadı. Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu ise Tarkan Özyılmaz'ın Kral Sohbetler programında gündemdeki istifa iddialarını değerlendirerek; "Önce Metin Saltık ne yapmış onu düşünelim. Metin Saltık, İçel Spor denilen bir takımı almış. Süper Amatör'e çıkartmış, oradan BAL'a çıkartmış, oradan 3. Lig'e çıkartmış. Oradan da şimdi bugün itibariyle 2. Lig'e çıkmasına sebep olmuş. Bu adamlar iyi şeyler yaptılar. Metin Saltık nedir, kimdir, ne değildir; hiç önemli değil. Metin Saltık bu takıma maddi ve manevi anlamda çok şey vermiştir. Yani 4 grup atlamıştır bu adamlar. Hocasıyla, futbolcusuyla; demek ki çoğu şeyi doğru yaptı" dedi.

"Metin Saltık bu takıma lazımdır"

Tozlu, söz konusu başarının küçümsenemeyecek bir başarı olduğunu vurgulayarak; "BAL'da önce Mersin takımlarıyla mücadele etti. Son maçta 1 avarajla baraj maçı oynamadı. Silifke o sene play-off maçı oynadı, küme düştü. Bu adamlar bu takım için kötü şeyler yapmadılar. İyi şeyler yaptılar. Sonucunu başarı olarak aldılar, şampiyon oldular. Bunun üzerine söylenecek ne olur? Bugün istifa haberleri duyuyorum. Ben istifasını kabul etmiyorum. Metin Saltık bu takıma lazımdır. Kendi ekibiyle, yeni katacağı yöneticilerle. Çünkü 2. Lig biraz daha meşakkatli. Maddi yönden biraz daha fazla yıpratır. O yüzden Metin Bey'in istifası, benim nezdimde bir Mersinli olarak; eski Mersin İdman Yurdu futbolcusu olarak ben kabul etmiyorum. Metin Bey ve ekibi devam etmelidir. Devam etmesini de istiyoruz. İnşallah da devam eder" diye konuştu.


Etiket: muzaffertozlu, metinsaltık, yenimiy, silifkebelediyespor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA