Muzaffer Tozlu: ‘8 Hazırlık Maçı Bizi Zinde Tuttu’




Tarih: 23 Mayıs 2023 Salı 16:25


Kırşehir’de oynadığı Viranşehir Belediyespor maçı sonrası 3. Lig’e yükselen Silifke Belediyespor’un Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu; "21 yıl önce Silifke Spor, Kırşehir’de küme düşmeyi garantilemiş. Allah bana 21 yıl sonra Kırşehir’de bu takımı tekrar profesyonel lige çıkartmayı nasip etti çok şükür" dedi.

Haber-Kadri Duman

Silifke Belediyespor, geçtiğimiz haftalarda 12-11'lik galibiyetle Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e yükselme şansı yakalamıştı. Takımın Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu, İçel TV ve Sun TV'de yayınlanan Tarkan Özyılmaz'la Kral Sohbetler programına katıldı. Tozlu, takımın 3. Lig'e yükselme sürecinde yaşadıkları zorlukları anlattı.

"Gittiğimde takımın manevi durumu iyi değildi"

Geçen yıldan içinde bir yara olduğunu vurgulayan Tozlu; "Ruhum huzura ermemişti. Çünkü son 3 maçta benim elimden şampiyonluğumu aldılar. Biz vermedik, resmen aldılar. Saha dışı etkenler yüzünden. Bu sene de sezona ben başlamadım Silifke Belediyespor'da, yollar ayrıldı.  Tekrar davet ettiler. Biz de davetlerine icabet ettik. Sıkı bir periyot oldu. Gittiğimde takımın manevi durumu iyi değildi. Fiziksel olarak da iyi değillerdi. Tesislerde oyuncular arasında sıkıntıları olanlar vardı. İdman eksikleri, antrenman eksikleri vardı. Bunları gidermek bayağı zamanımızı aldı. Ben 3 senede Silifke'de 3 mağlubiyet almışım toplam. Ama bir gittim, daha 3 ayda 3 mağlubiyet birden aldım. Peş peşe 3 deplasman. Hiç aklıma gelemeyecek şeyler" diye konuştu.

"Harika bir kadro kalitesi vardı ama lige iyi hazırlanmamışlardı"

Takımı devraldığında çok iyi bir noktada olmadığını işaret eden Tozlu; "Normalde bakacak olursanız, 4 maçta 10 puan almış bir takım. Kucağıma canlı bomba konuldu. Ama fiziksel açıdan sporcularımız iyi durumda değildi. Bu da bir gerçek. Ama o takımı bana bırakıp giden hocaya da teşekkür ederim. En azından kadro kalitesi olarak kötü bir kadro kalitesi yoktu. Hakikaten harika bir kadro kalitesi vardı ama lige iyi hazırlanmamışlardı. Bunun sebebini de kendileri daha iyi bilirler. Ben o konuda yorum yapmayacağım" dedi.

"İkinci maç bir deprem oldu, deprem yaşadık"

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ve sonrasındaki sürecin kendileri için oldukça zorlayıcı olduğunu sözlerine ekleyen Tozlu; "Devre arası takımdan ayrılan ve aldığımız oyuncularla biz o farkı yaratmaya çalıştık. Geçen sene bizim şampiyonluğu kaybetmemizin en büyük etkenlerinden bir tanesi de şampiyonluk baskısını kaldıramayacak kadar genç bir takımdık. Tecrübeli oyuncularımız vardı ama takımın genel yapısı itibariyle daha önce şampiyonluk yaşamamış genç, koşan bir takım ama o şampiyonluk baskısı insanların üzerinde çok farklı. Bu yıl bile o baskıyı hissettik o kadar tecrübeli olmamıza rağmen. Biz de transferi gençlerden yana değil, daha önce şampiyonluk deneyimi yaşamış, maçlarda baskıyı kaldıracak oyunculardan yana kullandık. Yani daha çok pas oyununa yönelik, topun bizde kalacağı şekilde bir transfer politikası izledik. Ama ikinci maç bir deprem oldu, deprem yaşadık. Allah kimsenin başına vermesin. Tekrar ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ama acıları bu ülke en kısa sürede saracak kadar büyük bir ülkedir. Buna inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"2,5 aylık dönemde çektiğimizi bir allah bilir biz bir biliriz"

2,5 ay boyunca herhangi bir hedefe odaklanmadan çalıştıklarını belirten Tozlu; "Antrenman yaptık. Bir 10 gün çocuklara izin verdik. Amatör spor kurulları bize ne bir maç tarihi ne statü ne maçın yapılacağı yer hakkında tek bir bilgi vermediler. Sadece hazır olun, maçlar oynanacak dediler. Oynanacak da ne zaman oynayacağız? Nasıl bir prosedür uygulanacak onu da bilmiyoruz. Bu 2,5 aylık dönemde çektiğimizi bir Allah bilir biz bir biliriz. Futbolcunun amacı yok. Antrenman yapıyoruz, futbolcu konsantre olamıyor. Çocuklar kötü mü çalışıyorlar? İyi çalışıyorlar ama kafaları tam anlamıyla antrenman modunda değil. Sadece çalışıyorlar. Sadece koşuyorlar" diye konuştu.

"8 hazırlık maçı bizi zinde tuttu"

2,5 ay sonra açıklamaların yapıldığını sözlerine ekleyen Tozlu; "Bizim takımımızın en büyük avantajı hazırlık maçı oldu. Düşündük, taşındık bu takımı nasıl diri ve hazır tutarız diye. 8 tane hazırlık maçı aldım. İkinci Amatör, Birinci Amatör, Süper Amatör, BAL ve 3. Lig'den 3 takımla hazırlık maçı aldık. 2 tane Yeni Mersin İdman Yurdu, 1 Karaman. 8 hazırlık maçı bizi zinde tuttu. En azından açıklandıktan sonraki oynadığımız maç periyodu, açıklanmadan önce oynadığımız hazırlık maçlarından çok farklıydı. Futbolcular daha istekli, daha arzulu. En azından önlerine bir hedef kondu. Bu hedefe hazır olmak için maçları daha çok ciddiye aldılar" dedi.

 


Etiket: muzaffertozlu, silifkebelediyespor, maç


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA