Kura sonucu 101. sırada çıkan Gülmez, TOGG sahibi oldu




Tarih: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 16:45


Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin Mersin’e getirdiği TOGG’un ardından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da makam aracı olarak TOGG’u kullanmaya başlamıştı. TOGG, Mersin’de vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, bir AVM’de ’TOGG Mobil Deneyim Merkezi’ de açılmıştı. Mersin’in ilk ’şahsi TOGG’u ise Kurdali’deki Gülmez Mermer’in işletmecisi Cesim Gülmez’e çıktı. Başvuru sürecini ve TOGG deneyimini gazetemize anlatan Gülmez, "Hayaldi ama hayal bitti. Bu saatten sonra bu araç yollarda" dedi. Gülmez’le yeni aracı TOGG’la Mersin sokaklarında dolaştık.

Haber-Gizem Tokkuzun

"Ben Kurdali'de bir mermerciyim, sıradan bir esnafım"

İnternet üzerinden başvuru yaptıktan sonra kura çekimine geçildiğini belirten Gülmez, çevresindeki bazı kişilerin 'sana çıkmaz' dediğini belirtti. TOGG'un kendisine de çıkacağına en başından beri inandığını vurgulayan Gülmez, "Kura çekimi Ramazan Ayı'ndaydı. 4 çocuğum var. Onlarla ve eşimle birlikte teravih için Muğdat'a gittik. Benim ufak oğlan, 'baba ben dua edeceğim TOGG bize çıksın' dedi. 4 yaşındaki oğlum Muhammed Salih'e 'dua et oğlum, Allah'tan istiyorsun, Allah'tan istediğin her şey olur' dedim. Çocukların yüzü gözü hürmetine bize 101'inci sıra çıktı. Millet 'torpil mi yaptın' dedi. Benim torpil yapacak bir pozisyonum yok. Ben Kurdali'de bir mermerciyim, sıradan bir esnafım. Bizim torpille işimiz yok, nasip oldu" diye konuştu.

"Sen, ben yok; bu araba hepimizin"

TOGG'un fiyatının 970 bin TL'den başladığını belirten Gülmez, 'full paket' olan modeline 1 milyon 290 bin TL ödediğini belirtti. Aracı Adana'dan teslim alarak kullanamaya başlayan Gülmez, bir tam şarjla yaklaşık 500 kilometre gidilebildiğini söyledi. Mersin sokaklarında gezerken ve aracını iş yerinin önüne park ettiğinde görenlerin meraklı gözlerle aracı seyrettiğini vurgulayan Gülmez, "Biz burada 20 yıllık esnafız. Bizi herkes tanıyor. Gelen tüm arkadaşlara sürdürdük. Sen, ben yok; bu araba hepimizin. Bu araba bu ülkenin. Adana'dan gelirken otobanda yaşlı bir teyze ve amca şaşırdılar. Neredeyse camdan çıkacaklardı. Durduk, 'buyrun oturun, bakın' dedik. İnsanlar kurcalasın. Hiç gözümden sakınasım gelmiyor. Benim insanım girip kurcaladığı zaman mutlu oluyorum. Neticede bu arabayı millet görecek ki alacak. Ben acayip derecede gururlandım" diye konuştu.

"Benim gözümde 4-5 milyonluk bir araç"

Araçtan son derece memnun olduğunu vurgulayan Gülmez, "Benim gözümde 4-5 milyonluk bir araçtır bu araç. Ben 2013'ten beri Audi A6 kullanıyorum. Bana 'A6 mı TOGG mu' deseler; şehir içinde de şehir dışında da kesinlikle TOGG derim. Yarın öbür gün şarj istasyonları da tam oturacaktır. On numara araç. Ne mutlu bize ki böyle bir aracımız var. İnşallah daha iyisi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ellerinden öpüyorum böyle bir şeye vesile olduğu için. Kendisinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA