Kocamaz: ‘Sinan Oğan Gibi Bir Figürün Tarihin Tozlu Raflarına Konulduğunu Düşünüyorum’




Tarih: 25 Mayıs 2023 Perşembe 16:44


28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2’inci turu yaklaşırken, gazetemize değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, "Bu 5,2’nin bir kısmı Ümit Özdağ’ın partisinin verdiği destek. Dolayısıyla Ümit Özdağ’ın Sinan Oğan’dan çok daha fazla taraftarı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haber- Mehmet Şah Akın

 

Uzun yıllar Tarsus Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 2014-2019 yılları arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Burhanettin Kocamaz, siyasi kariyerine İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi olarak devam etmişti. Kocamaz, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den Mersin Milletvekili seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması nedeniyle 2'inci tura kaldı. Burhanettin Kocamaz'la bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan seçime dair konuştuk.

"Hayırlı bir sonuç alabilmek için gayret gösteriyoruz"

Şu anda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve sabah erken saatlerde kalkıp, gece geç saatlere kadar çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Kocamaz, "Hayırlı bir sonuç alabilmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah bu emeklerimizin karşılığı da pazar günü akşam ortaya çıkacak ve ülkemiz daha rahat, daha huzurlu, daha mutlu bir geleceğe ilk gün adımını atmış olacak" dedi.

"Biz Sayın Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı'nın adayı olarak destek veriyoruz"

Millet İttifakı'na mensup bir parti olan İYİ Parti çatısı altında Mersin Milletvekili seçilen Kocamaz, "Ben isimler üzerinde çok fazla durmuyorum. Tabii ki ya Sayın Cumhurbaşkanı ya da Kılıçdaroğlu seçilecek. Ama bundan daha önemlisi; ülkemizin bugün içinde bulunduğu bu ucube tek adam sisteminden kurtulması lazım. Bunun için biz Sayın Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı'nın adayı olarak destek veriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu son 5 yılda yaşadıkları hadiseleri göz önüne alarak, ülkenin her geçen gün kaos ve kargaşaya sürüklendiğini, ekonomik yönden gerçekten herkesin sıkıntı çektiği bir dönemde ve ayrıca ülkemizdeki işgalcilerin de bir an evvel gönderilmesi yönünde alınacak kararda Millet İttifakı'na destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

"Bana 'abi' desinler yeter"

Uzun yıllar Mersin'de belediye başkanlığı yapan Kocamaz, şu anda siyasette 'milletvekili' olarak anılıyor. Kamuoyunun kendisine 'başkanım' mı yoksa 'vekilim' mi dediğini sorduğumuzda, "Ben bunların hiçbirisine takılmıyorum. Vatandaşlarımızın da çok rahat olmasını diliyorum. Başkanlık ya da vekillik olaya biraz resmiyet katıyor. Ben gerçekten sade bir vatandaşım. Vatandaşımızın da aynı sadelikle bana yaklaşmasını arzu ediyorum. Ben herkese abi olmaya çalışıyorum. Onun için de bana abi desinler yeter" yanıtını verdi.

"Sinan Oğan gibi bir figürün tarihin tozlu raflarına konulduğunu düşünüyorum"

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5,2 oranlarında oy alan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 2'inci tur seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı. Sinan Oğan'ın yaptığı son çıkışa dair de değerlendirmelerde bulunan Kocamaz, "Şimdi şunu belirtmekte fayda var, 'insanın kendine yaptığını hiç kimse yapmaz' derler. Sayın Sinan Oğan, zaten kendisine ait bir kemik oyu olmayan bir figürdü. ATA İttifakı'nın desteklediği bir aday olarak ortaya çıktı. Ancak zaten derleme toplama oylarla yüzde 5,2 gibi bir sonuçla seçimi sonuçlandırdı. 5,2 oyun tek başına yüzde 0,2'si bile Sayın Oğan'ın oyu değil. İşte Zafer Partisi'ne oy vermek isteyenlerin desteklediği, bunun yanında diğer adayların siyasi partilerden memnuniyet duymayanların oy verdiği bir oran o 5,2. Dolayısıyla Sinan Oğan'ın o derleme toplama oyları konsolide etme şansı yok. Dolayısıyla zaten sen Sayın Cumhurbaşkanı'nın yönetim tarzına karşı çıktığın için, ülke iyi yönetilmediği için, ülke iyiye gitmediği için onun karşısına aday olarak çıkmışsın. Ama dönüyorsun, hangi koşullarda o kararı aldılar bilmiyorum, tekrar aynı kişiyi destekliyorsun. Bu, insanın kendi kendini inkar etmesi demektir. Dolayısıyla ben artık bu ülkede siyaseten Sinan Oğan gibi bir figürün ortadan kalktığını, tarihin tozlu raflarına konulduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

"Ümit Özdağ'ın Sinan Oğan'dan çok daha fazla taraftarı olduğunu düşünüyorum"

Öte yandan ATA İttifakı içerisinde yer alan partilerden Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ ise ikinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıklamıştı. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kocamaz, "Bunun yanında Ümit Özdağ. Bu 5,2'nin bir kısmı onun partisinin verdiği destek. Dolayısıyla onun Sinan Oğan'dan çok daha fazla taraftarı olduğunu düşünüyorum. Zaten, o oyların bir kısmı da gerek iktidar tarafına gerek muhalefet tarafına tepki gösteren oylardı. Ama bugün bu ülkede eğer bir değişim yaşanacaksa, o oyların büyük bir çoğunluğunun, yüzde 5'e yakın kısmının Millet İttifakı'na döneceğine inanıyorum" diye konuştu.

"Ülkenin iyi yönetilmediği gayet ortada"

Şu anda ibrenin Millet İttifakı'ndan yana döndüğünü sözlerine ekleyen Kocamaz, "Çünkü 8,5 milyon kullanılmamış oy var. Yurtdışında kullanılan oyların artışına baktığınız zaman, o kullanılmayan oyların bir kısmının harekete geçeceğini gösteriyor. Bunun yanında 1 milyon 300 bin iptal edilen oy var. Bunun da en az 1 milyona yakınının protesto oyu olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla madem ki halihazırda iktidarın tutum ve davranışlarından memnun değiliz, ülke her geçen gün daha büyük bir sıkıntıya giriyor, ekonomimiz alt üst olmuş, Türk Lirası'nın değeri yerlerde sürünüyor, döviz arttıkça artmış, baskılarla oralarda tutuluyor. Eğer o baskı kalksa belki dolar 35 lira olacak. Dolayısıyla bu ülkenin iyi yönetilmediği gayet ortada. Ayrıca 21 yıllık bu iktidarın son 5 yılı bu ucube sistemle yönetiliyor. Demek ki bundan önceki parlamenter sistemde iyi kötü bu iktidar yine bir şeyler yapabiliyordu. İnsanlar mutlu olabiliyordu. Ama bugün geldiğimiz noktada, o son 5 yılda tek kişilik hükümetin ortaya koyduğu olaylar ülkeyi nereden nereye götürdü. Dolayısıyla milletimiz basiretini kullanacak, aklını kullanacak ve bu pazar günü değişimden yana tavır koyacak diye düşünüyorum. Ben sonuçtan oldukça ümitliyim. İnşallah bunun semeresini de pazar günü akşam hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

"Hüda-Par, Türk milletinin birliğinden yana değil"

Son gelişmelerden bir tanesi, AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı'nın TBMM'de okunan milletvekili yemininin değiştirilmesi gerektiğini savunması oldu. Ramanlı'nın yaptığı açıklamaya ilişkin konuşan Kocamaz, "Ben de bu açıklamaları duydum, okudum. Hatta bizlere mazbataların son dakikaya kadar bekletilmesinin ana gayesi de bu pazar günkü seçimi atlatmak olduğu açık seçik ortada. Bunu niye bu şekilde düşünüyorlar? HÜDA-PAR'la ilgili daha önce verdikleri demeçler, parti programları bir defa Türk milletinin birliğinden yana değil. Türk kelimesinden rahatsızlık duyuyor. Federal bir devlet olmasını istiyor. Kürtçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesini istiyor. Yani bizi biz yapan değerlerin ortadan kalkmasını istiyor. Maalesef bugün Türk devletine, Türk milletine bu kadar karşı olan, laikliğe bu kadar karşı olan bir siyasi parti ki geçmişte Hizbullah'ın uzantısı olarak bu siyaset sahnesine girdi. Hizbullah'ın bu ülkede neler yaptığını herkes biliyor. Mersin bu konuda yara almış. Gerek Konca Kuriş gerekse de Tarsus'taki bir imamımız böyle ismini söylemek istemediğim o insanlık dışı yöntemlerle katledilmiş" diye konuştu.

"Şu anda HDP, millet ittifakı'nın içerisinde yok"

Bu seçimlerde 'herkesin herkese muhtaç' olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Türkiye genelinde de o yöntemle katledilen insan sayısı 500'ün üzerinde ve bunlar ya canlı canlı toprağa gömülmüş ya da katledildikten sonra üstlerine beton dökülmüş. Hep Millet İttifakı'nı suçlamaya çalışıyorlar ya yok 'PKK size destek veriyor', yok 'HDP size destek veriyor' düşüncesiyle. Bu yüzde 50+1 sistemi, oyu yüzde 0,5 bile olmayan bir partiye Cumhurbaşkanı'nı mahkum etti. Dolayısıyla herkes herkese muhtaç. Yani parti olarak muhtaç değil ama taban olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, onlara oy veren vatandaşların oylarına herkes talip oluyor. Bundan daha doğal bir şey de olmaz. Ama ısrarla olmayan şeyleri var gibi göstermeye çalıştılar. Şu anda HDP, Millet İttifakı'nın içerisinde yok. Ama sırf bir algı oluşturma gayesiyle trollerini harekete geçirerek bu milletin beynini yıkmaya çalıştılar. Adeta beynine çivi çaktılar" şeklinde konuştu.

"Hüda-Par bizzat Akp'nin listeleri içerisinden 4 tane milletvekili çıkarttı"

AK Parti listelerinden HÜDA-PAR'lı bir isim Mersin'den de milletvekili seçilmişti. HÜDA-PAR'ın siyaset dünyasındaki yaklaşımına ve açıklamalarına da değinen Kocamaz, "Ama öbür tarafta, HÜDA-PAR bizzat AKP'nin listeleri içerisinden 4 tane milletvekili çıkarttı. Bugün, en büyük üzüntülerimizden birisi de o ki Mersin gibi demokrat bir yerde HÜDA-PAR gibi bu ülkenin dinamiklerini ortadan kaldıracak, sigortalarını attıracak söylemler içeren bir partinin temsilcisi Mersin'den milletvekili seçildi. Bunu, millete 'yerli ve milli' diye yutturmaya çalışıyorlar. Ben gerçekten buna çok üzülüyorum. Hadi Sayın Cumhurbaşkanı'nı anladık, iktidarda kalabilmek için her yolu mubah görüyor. Ama kendisine Türk milliyetçisi diyenlerin ki geçmişte biz de o cenahta ömrümüzü verdik, mücadele ettik; bu konulara ses çıkaramamasını ben şahsen içime sindiremiyorum. Onun için de milletimizi daha akil düşünmeye ve ülkenin geleceğini, gençlerin geleceğiniz, özellikle kadınlarla ilgili söylemlerin gerçekten herkesin yüreğini dağladığı bir konuda çok daha duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"Vatandaşın yaşadıklarıyla Sayın Nebati'nin söyledikleri uyuşmuyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati ise son olarak Türkiye'de ekonominin iyiye gittiğine dair açıklamalara yer vermişti. Bakan Nebati'nin açıklamalarını ve ekonomideki son duruma ilişkin konuşan Kocamaz, "Sayın Nebati, Türkiye Cumhuriyeti'nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak görülüyor ama zannediyorum o bu ülkede yaşamıyor. Çünkü vatandaşın yaşadıklarıyla onun söylemleri hiç örtüşmüyor. Sadece gözlerindeki ışıltıyla bu işi bazı çizgi filmlerde olduğu gibi çözebileceğini sanıyor. Ama göreve geldiği günden bu yana aldıkları hiçbir kararın ekonomiyi düzeltme konusunda bir merhale olmadığını hep birlikte gördük. Sadece TÜİK rakamlarıyla oynayarak, rakamlara takla attırarak ekonominin düzeleceğini zannediyorlar. Ekonominin özü, vatandaşın cebinde. Ekonominin özü mutfakta. Ekonominin özü tencerede. Yani insanlar her gün aldıkları her ihtiyaç maddesinin fiyatlarının arttığını gördükçe o söylemlerin hiçbirine de inanmıyor" şeklinde konuştu.

"Ülkenin kaymağını yiyen insanların 19 katı daha fazla yoksul var"

Türkiye'de 'orta direk' kavramının artık bittiğini belirten Kocamaz, "Ama ne hikmetse halen memleketimizde AKP birinci parti görülüyor. Bunu da övünerek söylüyorlar. Oysa bunu da derinlemesine incelediğimiz zaman bu verilen oyların zaten yüzde 17'si sosyal yardımdan geçinen insanların verdiği oylar. Yani düşünebiliyor musunuz; neredeyse ülkenin 5'te 1'i sosyal yardımdan geçiniyor. Bugün, milli gelirden en fazla faydalanan yüzde 5'lik bir kesim, milli gelirin yüzde 48'ini harcıyor. Geriye kalan yüzde 52'sini de o yüzde 95'lik kesim harcıyor. Yani bu ne demektir? Ülkenin kaymağını yiyen insanların 19 katı daha fazla yoksul var. Sadece yüzde 5'lik bir kesim mutlu bir azınlık gibi görülüyor. Bu da bu iktidarın 21 yıldır ülkeyi yönettiği dönemde, geçmişten gelen o Türkiye'deki rahmetli Özal'ın söylediği 'orta direk' olayını kaldırdı. Şu anda orta direk falan yok. Bina yıkılmak üzere" dedi.

"Bugün söyledikleri her şeyin yalan olduğu açık seçik ortada"

'3Y' kavramı üzerinden AK Parti iktidarına eleştirilerde bulunan Kocamaz, "Bunlar 2002 yılında 3Y diyerek geldiler. 'Yoksulluğu bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz ve yasakları ortadan kaldıracağız' dediler. Ama bir müddet sonra herhalde o koltuklar bunlara çok rahat geldi. Bu sefer buna bir Y daha eklediler. Yalanları eklediler. Bugün söyledikleri her şeyin yalan olduğu açık seçik ortada. Daha evvelki 3Y'yi de bu yalan sarmalına sokarak insanları avutmaya devam ediyorlar. Kesinlikle de oturdukları koltuktan kalkma diye bir düşünceleri yok. Bu tek adam sistemiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti devletini, bu toprakların tamamını kendisinin malı gibi görüyor. Türk milletini de tebası gibi görüyor. Bu anlayışın mutlaka bir an evvel oradan kaldırılması lazım" diye konuştu. 28 Mayıs'taki seçimlerde vatandaşı sandığa davet eden Kocamaz, "Bütün hemşehrilerimi bu pazar günü mutlaka sandığa gitmeye ve ülkenin geleceğiyle ilgili verilecek 100 yılın en önemli kararını vererek bu ucube sistemden Türkiye'yi kurtarmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket: burhanettin, kocamaz, sinanoğan, seçim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA