Kadınlar kendilerini Krav Maga kursu savunma sanatı ile koruyacak




Tarih: 27 Mayıs 2023 Cumartesi 14:45


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, kadınlara ücretsiz Krav Maga kursu açtı. Bu açılan kurs ile eğitim alan kadınlar artık saldırganlara karşı kendini koruyabilecek.

Haber- Sercan Özdemir

Mersin sahilinde yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde verilen kursta, olası bir saldırıda kadınlar neler yapması gerektiğinin tekniklerini öğreniyor. Kısa sürede yoğun bir ilgi gören kursta şu anda 38 kişi eğitim alıyor, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde yapılıyor.

Kurs, hafta içi her gün 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında veriliyor. Vatandaşlar, Krav Maga kursuna kayıt için, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin 0 324 533 19 51 numaralı telefonunu arayabilirler.

Kadınlara kursta yardımcı olan Milli sporcu ve Milli antrenör Fatih Kaya, Krav Maga hakkında bilgi verdi. Kaya “Krav Maga, bir savaş sanatları sistemi. Bunu, içerisindeki bazı tehlikeli teknikleri alıp, inceltip öğretmeye çalışıyoruz” şeklinde ifade ederek “Kayıtlar gün geçtikçe artıyor. Kadınların çok büyük bir ilgisi var. Zaten öz savunma olarak yola çıktık. Biliyorsunuz, son zamanlarda kadına olan şiddetin çok yoğun olduğu bir döneme denk geldik. Bundan korunmak için insanlar, kendilerini bu tarz taktik kombat dediğimiz sporlara yönlendirmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Krav Maga kursuna gelen ev hanımı Kevser Çetin, kendisini herhangi bir tehlikeye karşı savunmak için kursa gelmeye gerek duyduğunu ifade etti. Katıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Çetin, “Çok memnunum. Çok güzel gidiyor. Kendimizi savunmayı öğreniyoruz” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA