MSK, Play-Off Çeyrek Final Serisinin İlk Maçından Galip Ayrıldı




Tarih: 28 Mayıs 2023 Pazar 19:23


Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), Play-Off Çeyrek Finali’nin ilk maçını önde tamamladı. Kendi evinde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u mağlup eden MSK, ilk turu tamamlayabilmek için bu kez de Balıkesir deplasmanında mücadele edecek.

Haber-Şirin Alp

Bu sezon Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), 30 haftalık karşılaşmanın ardından Play-Off'lara kaldı. 30 maçın 22'sinden galibiyetle ayrılan MSK, Play-Off Çeyrek Final karşılaşmalarının ilk turunda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'la Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda karşılaştı. MSK, karşılaşmayı 96-65 önde tamamladı.

Vahap Seçer de Maçı Tribünlerde Seyretti

Taraftarlar, Mersin'de kentin takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı taraftarlarla birlikte salonda seyreden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, galibiyetin ardından sahaya inerek takımı kutladı. Sahada, Seçer'e 'Vahap Seçer 33' yazılı forma hediye edildi. Öte yandan takımın mücadelesini Vahap Seçer'in yanı sıra CHP'li bazı Mersin Milletvekilleri, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Timur da tribünlerde takip etti.

Karşılaşmaya Tobin Carberry Damga Vurdu

Rakibine tüm periyotlarda üstünlük sağlayan MSK'nın maç kadrosunda; Mehmet Oğuzhan Kızıl, Tobin Carberry, Kerem Aydan Özel,  Darnell Edge ve Berkay Genç yer aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ise karşılaşmaya Berke Aygündüz, Kahlil Dukes, Bora Can Işık, Ali Işık ve Mustafa Kürşad Özdemir'le çıktı. Karşılaşmaya damga vuran isim, MSK'lı oyuncu Tobin Carberry oldu. Karşılaşmada 26 dakika süre bulan ABD'li oyuncu; 23 sayı, 5 ribaunda ve 3 asiste imza attı. 23 dakikalık sürede 19 sayı, 6 ribaund ve 3 asist performansı sergileyen MSK'nın ABD'li oyuncusu Darnell Edge de karşılaşmanın öne çıkan isimleri arasında yer aldı.

Maçın Galibi MSK Oldu

Maçın ilk periyodunu 16-14 önde tamamlayan MSK, ikinci periyodu da 24-20 önde bitirerek ilk yarıyı 40-34'lük galibiyetle noktaladı. Carettalar, maçın ikinci yarısında da parkede başarılı bir performans sergiledi. Üçüncü periyodu 29-17'lük üstünlükle geride bırakan MSK, son periyotta ise 27-14'lük skora imza atarak karşılaşmayı 96-65'lik galibiyetle bitirdi.

"Sadece İlk Maçı Kazandık ve Seride 2 Yapan Yarı Final'e Çıkıyor"

İki seriden oluşan Play-Off Çeyrek Finali'ni 1-0 önde tamamlayan MSK, edinilen ilk bilgilere göre 31 Mayıs 2023'te Balıkesir'de serinin ikinci maçı için mücadele edecek. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Başantrenörü Semih Soğuksu, "Öncelikle taraftarlarımıza teşekkür ederim. Bütün sezon boyunca olduğu gibi bugün de müthiş bir atmosfer vardı salonda. Şampiyonluk yolunda destek veren herkese takımım adına çok teşekkür ederim. İkinci olarak takımımı tebrik ediyorum. Play-Off ilk maçı için gerçekten iştahlı, coşkulu ve sağlam bir başlangıç oldu. İyi konsantrasyon, sertlik ve tempo üzerinden çok iyi bir hava yakaladık ve maç boyunca üstün oynadık. Oyuncularıma da söylediğim gibi sadece ilk maçı kazandık ve seride 2 yapan Yarı Final'e çıkıyor. O yüzden aynı konsantrasyon ve istekle çarşamba günü Balıkesir deplasmanında oynayıp, kazanarak seriyi uzatmadan geçmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA