Hasan Engin: ‘Mersin’de Mutlaka Bir ’Sanayi Odası’ Kurulmalı’




Tarih: 1 Haziran 2023 Perşembe 16:07


Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Mersin’in sanayicilerinin son yıllarda güçlendiğini ve büyüdüğünü belirtti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğu 1885 yılında Mersin’de özellikle ticaretin ön planda olduğunu vurgulayan Engin, Mersin’in artık sanayisiyle anılan bir kent olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle Mersin’de sanayicinin de başlı başına bir ’Sanayi Odası’ beklentisi içerisinde olduğunu kaydetti.

Haber-Sinem Erkiz

"Bir sanayi odası, Mersin'i geliştirir"

Gazetemize açıklamalarda bulunan Hasan Engin, Türkiye'de sanayi alanında gelişmiş birçok kentin sanayi ve ticaret odalarının birbirinden ayrı olduğunu belirterek; "Baktığınız zaman Türkiye'de birçok ilimizde Sanayi Odası kurulumu gerçekleşti. İstanbul, İzmir, Ankara, hemen yanı başımızda Gaziantep, Kayseri, Konya, Adana. Her tarafta sanayi odası var ve bunlar gelişmiş. Organize sanayi bölgeleri de çok gelişmiş ve büyümüş. Mersin'de de bir sanayi odası, kenti geliştirir. Mersin'in ticaretini de geliştirir. Mersin'deki tüm sektörleri geliştirir. Buradaki liman ticaretini, ihracatı geliştirir. Serbest Bölge'yi geliştirip büyütür. Mersin'de istihdamdan tutun da lojistiğe kadar her şeyi geliştirir. En başta sanayiyi geliştirir" dedi.

"Sanayi Bakanlığı'nın da Tobb'un da sıcak bakacağına inanıyorum"

Mersin'de bir 'sanayi odası' kurulumunun yaklaşık 10 yıldır kentin gündeminde olduğunu belirten Engin, kentin son yıllardaki sanayi hamleleriyle birlikte artık bu yönde bir atılımın ihtiyaca dönüştüğünü belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde daha önce bu tarz bir atılıma sıcak bakmadığını hatırlatan Engin; "Bu dönem ben Sanayi Bakanlığı'nın da TOBB'un da sıcak bakacağına inanıyorum. Çünkü Mersin gelişmekte olan bir dünya kenti, ticaret kenti ve liman kentidir. Bunun örnekleri de Türkiye'de azdır. Buradaki odaların da destekleyeceğine inanıyorum. Herkes destekler. Çünkü burada bir küçülme yok, bir büyüme var" diye konuştu.

"Mersin bir sanayi kenti olma yolunda adım adım ilerliyor"

MESİAD'ın 1991 yılında kentin sanayisini geliştirmek amacıyla kurulduğunu ve 1993 yılında kurulan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin (MTOSB) kurulması amacıyla büyük mücadeleler verdiğini belirten Engin, şu anda MESİAD'ın MTOSB'in müteşebbis heyetinde yer alan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. O yıllardan bu yana Mersin'de OSB'lerin de hızla büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çeken Engin; "380 hektarlık bir alanda 1'inci OSB'nin kuruluşu başladı. Günümüzde baktığımızda, devasa bir alan. 2'inci OSB, 3'üncü OSB; şu anda 4'üncü, 5'inci OSB'ler hinterlandında kuruluyor. 3'üncüye kadar kuruldu, 4'üncü de kuruluş aşamasında. Bunun yanında ilçelerimizde Tarsus OSB kuruldu. Çok büyük bir alan. Otobanın ve ulaşımın çok kolay olduğu bir alanda kuruldu. Şu an tesisler yapılıyor. Üretim yapanlar bile var. Cam Sanayi orada büyük bir tesis kuruyor. Bunun hemen kuzeyinde TÜİOSB var. Bunun yanında Silifke'de OSB'miz var; gelişiyor, büyüyor. Erdemli'de kuruluşu bitmek üzere. Anamur'da kuruluş çalışmaları devam ediyor. Mut'ta kuruldu. Yani Mersin bir sanayi kenti olma yolunda adım adım ilerliyor" şeklinde konuştu.


Etiket: mesiad, hasanengin, sanayi, tarsus


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA