Gezi Eylemlerinin Üzerinden 10 Yıl Geçti




Tarih: 2 Haziran 2023 Cuma 17:33


Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu, 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde Özgecan Aslan Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Haber-Seher Çoban

2013 yılının Mayıs ayı sonunda Taksim Gezi Parkı'nda başlayan Gezi Parkı eylemleri, aynı yılın Haziran ayında da devam etmişti. Türkiye'nin farklı illerinde de Gezi Parkı eylemlerine destek veren gruplar bir araya gelmişti. Grupların, Mersin'de bir araya geldikleri nokta ise Özgecan Aslan Meydanı olmuştu. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Gezi eylemlerinin 10'uncu yıldönümünde Mersin'de bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Platform adına açıklamayı, Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır okudu.

"Gezi üzerine yalanlar söylendi, gezi mahkum edilmeye çalışıldı"

Onuncu yıldönümünde karanlığın gidip, Gezi'nin kalacağını vurgulayan Nesanır; "Bugün Gezi direnişimizin onuncu yıl dönümü. Toplumsal muhalefetin en temel hak ve taleplerinin açığa çıkarıldığı, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliğinin ortaya konduğu bir direnişin üzerinden tam 10 yıl geçti. Henüz geçtiğimiz günlerde sonuçlanan seçimlerde Gezi'nin yarattığı değerler ayaklar altına alınmaya çalışıldı, Gezi üzerine yalanlar söylendi, gezi mahkum edilmeye çalışıldı" dedi.

"Gezi'yi yaşadık, biliyoruz"

2013'teki Gezi eylemlerinden söz ederek açıklamalarını sürdüren Nesanır; "Gezi'ye neden düşman olduğunuz, onu neden mahkum etmeye çalıştığınız çok açık; niyetinizi ve korkularınızı biliyor, bu beyhude çabalarınızı reddediyoruz. Çünkü Gezi'yi yaşadık, biliyoruz. Gezi, bu ülke tarihinin en demokratik, en barışçıl, en yaratıcı, en katılımcı, en kapsayıcı, en kitlesel hareketidir. Hep birlikte konuşup karar vermenin,  hayatı paylaşmanın, yaşama her boyutu ile sahip çıkmanın duvar yazısı olmuş halidir.  Her türlü şiddete karşı her şehirde yankılanan barışçıl ve haklı tepkinin adıdır" diye konuştu.

 


Etiket: gezi, eylem, nasırnesanır


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA