Nebati, Görevi Şimşek’e Devretti




Tarih: 4 Haziran 2023 Pazar 17:22


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Kabine’de yer alacak isimleri açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirmesinin ardından Nureddin Nebati, görevi Şimşek’e devretti.

Haber- Sercan Özdemir

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda Türkiye'de yeniden güven tazeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı Kabinesi'ni Çankaya Köşkü'nde açıkladı. Yeni Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek getirildi. Görevi bakanlığın Dikmen yerleşkesinde Nebati'den devralan Şimşek'in "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" açıklaması dikkat çekti.

ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMALAR: "MAKRO FİNANSAL İSTİKRARI ÖNCELİKLENDİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte bakanlıklarda görev teslim törenleri gerçekleşti. 14 Mayıs'ta AK Parti'den Mersin Milletvekili seçilen Hazine ve Maliye Eski Bakanı Dr. Nureddin Nebati de görevi Mehmet Şimşek'e devretti. Görevi devralan Şimşek, temel hedeflerinin toplumsal refahı artırmak olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" diye konuştu.

 

"FİYAT İSTİKRARININ SAĞLANMASI TEMEL HEDEFİMİZ OLACAKTIR"

Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program çalışmalarını vakit kaybetmeden başlayacaklarını da duyurarak; "Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması, ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eşgüdüm içinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon sağlayarak yürüteceğiz" ifadesine yer verdi.

 

NEBATİ, 2 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLARKAN NE DEMİŞTİ?

Aralık 2021'de göreve başlarken; "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" mesajını paylaşan Nureddin Nebati'nin teslim töreni sonunda 'oh' çektiği anlar kameralara yansıdı.

 

GÖREVİ TESLİM EDEN NEBATİ'DEN AÇIKLAMALAR!

AK Parti Mersin Milletvekili olarak ilerleyen süreçte görevini sürdürecek olan Nureddin Nebati, teslim töreni sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak; "Elhamdülillah. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine başlarken yaptığım ilk duamı kabul eden Rabbime şükrediyorum. Milletimize hizmet yolunda, 2 Aralık 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle devralmış olduğum Hazine ve Maliye Bakanlığı bayrağını yeni dönemde, yine Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Sayın Mehmet Şimşek'e devrederken, kendilerine Rabbimden başarılar dilerim. Tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye davamız için, kurulduğu günden bu yana AK Parti çatısı altında ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Milletvekilliği, MKYK Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi birçok görevi en iyi şekilde ifa etmek için tüm gayreti gösterdim. Yeni dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, aynı heyecan ve inançla, Mersin Milletvekili olarak Gazi Meclisimizin çatısı altında Mersin’e ve ülkemize hizmet etmeye kararlılıkla devam edeceğim" ifadelerine yer verdi.

 

NUREDDİN NEBATİ, ARTIK MERSİN MİLLETVEKİLİ!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda önceki dönemlerde görev almış isimlere de teşekkürlerini sunan Nebati, "Bu yolculukta, vizyoner ve güçlü liderliğiyle, her alanda ülkemizin önünü açarak bizleri Türkiye Yüzyılı vizyonumuza adım adım taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm kabine arkadaşlarıma, Bakanlığımız bünyesinde birlikte çalışma imkanı bulduğum Sayın Berat Albayrak'a ve Sayın Lütfi Elvan'a, Bakan Yardımcılarıma, ülkemiz için beraberce ter döktüğümüz tüm mesai arkadaşlarıma, yan yana mücadele verdiğimiz tüm gönül dostlarıma ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen aziz milletimize en kalbi şükranlarımı sunuyor, yüce Allah'a hamd ediyorum. Türkiye Yüzyılı için, tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye davamız için, durmak yok, yola devam" açıklamasını paylaştı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA