Mersinlilerin Yeni Umudu, ’Mehmet Şimşek’




Tarih: 5 Haziran 2023 Pazartesi 16:13


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Ocak 2022’de temeli atılan Mersin Metrosu inşaatının belediyenin öz kaynaklarıyla ağır şekilde sürdürüldüğünü belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çalışmaların hızlanabilmesi için finansman kredisine ihtiyaç duyduklarını açıklamıştı. Seçer, bu yılın Ocak ayında yaptığı açıklamada; Mersin Metrosu Projesi’nin Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı’na alındığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 17 aydır finansman kredisi için gereken onay imzasını beklediklerini vurgulamıştı. Beklenen süre, 23 aya ulaştı.

Haber-Kadri Duman

Beklenen imza gelecek mi?

Mersinliler, Hazine ve Maliye Eski Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin metro projesi için onay imzasını beklerken; Nebati, 14 Mayıs öncesi milletvekili adayı olarak Mersin'e gelmişti. Yeni Kabine'de yer bulamayan Nebati, bundan sonraki süreçte Mersin Milletvekili olarak görevine devam edeceğini açıkladı. Eski Bakan Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Mehmet Şimşek'e devretmesiyle birlikte Mersinlilerin gözü bakanlık koltuğuna geçen Şimşek'e çevrildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Bakan Şimşek'le Mersin Metrosu'nun finansmanı noktasında bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği ise kamuoyunda merak uyandırdı.


Etiket: mehmetşimşek, nebati, metro


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA