Gültak’tan Cumhurbaşkanlığı Seçim Değerlendirmesi




Tarih: 5 Haziran 2023 Pazartesi 16:42


14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Gültak, 2024’te yapılacak yerel seçimlere yönelik ’adaylık’ açıklaması yaptı.

Haber-Şirin Alp

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, seçimlere yönelik değerlendirmesini 2023 Yılı Haziran Ayı Birinci Birleşim Toplantısı gerçekleştirilen Akdeniz Belediye Meclisi'nde yaptı. 14 Mayıs'taki seçimlerde 28. Dönem Mersin Milletvekilleri seçilirken, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminin neticesinde 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güven tazelemişti.

"Bu seçimin bir kaybedeni yoktur"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte Türkiye'de bir ilkin yaşandığını belirten Gültak; "Bilindiği üzere 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yapılmış olup, ilk turda gerekli çoğunluk sağlanamadığı için 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu oylaması yapılmıştır. Nihayetinde Sayın Recep T       ayyip Erdoğan, sandığa giden seçmenlerin çoğunun oyunu alarak yeniden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki bu seçimin bir kaybedeni yoktur. Hepimiz kazandık. Tüm Türkiye olarak kazandık. Zira demokrasimiz kazanmış, halkımızın milli iradesi sandıkta tecelli etmiştir. Bu vesileyle sonucu ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

"Halkımız bir kez daha tarih yazmıştır"

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere her partiden seçilen bütün milletvekillerini tebrik eden Gültak; "Ülkemiz ve halkımız için başarılı işler yapacaklarına inancım sonsuzdur. Halkımızın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ülkeyi 5 yıl daha yönetmesi konusunda güvenoyu vermesinin; yerel ve bölgesel istikrarın yanı sıra küresel barış için tüm dünyaya verilmiş son derece önemli bir mesaj olduğunun altını çizmek isterim. Aziz milletimiz; Türkiye Yüzyılı'na yine dünya lideri öncülüğünde yürümeye karar vermiş, halkımız bir kez daha tarih yazmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve iktidarımız 29 Mayıs'tan itibaren Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizin yeni yüzyılına da milletimize hizmet vermeye, Türkiye'yi ileriye taşımaya devam edecektir" diye konuştu.

"Döktükleri alın teri ve değerli emekleri için şükranlarımı sunuyorum"

Seçimde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sürdüren Gültak; "Bu vesileyle seçim kampanyası boyunca tüm Mersin'i karış karış gezen eski Hazine ve Maliye Bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz Nureddin Nebati başta olmak üzere; milletvekili seçilen bütün arkadaşlarımı tekrardan kutluyor, TBMM çatısı altında hepsine üstün başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni Kabine'de görev alacak kıymetli bakanlarımızı da tebrik ediyor, yeni Türkiye Yüzyılı'nın imar ve inşa mücadelesinde hepsine başarılar diliyorum. Ayrıca Cumhur İttifakı teşkilatlarımızı, kadın ve gençlik teşkilatımızı, meclis üyelerimizi, gece gündüz yorulmak nedir bilmeden emek veren bütün yüreğini ortaya koyan partili arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Döktükleri alın teri ve değerli emekleri için şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

 


Etiket: mustafagültak, seçim, değerlendirme, cumhurbaşkanı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA