Mezitli’de Bu Yıl 4’üncü Kez Üzüm Festivali Gerçekleşti




Tarih: 7 Haziran 2023 Çarşamba 18:02


Sezon içerisindeki üzümlere kıyasla, daha erken hasat edilme özelliğine sahip olan örtüaltı üzümün Mezitli’de bu yıl 4’üncü kez festivali gerçekleşti.

Haber-Şirin Alp

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen Örtüaltı Üzüm Festivali'nin bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirildi. Eski Mezitli Mahallesi'nde yer alan Futbol Sahası'nda festival konserleri düzenlendi. Konserlerde Ankaralı Turgut ile Burhan Ateş sahne aldı. Üreticilerin ve bölge halkının yoğun katılım gösterdiği festival konserine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katılım sağladı.

"Üzüm, giderek daha çok para etmeye başladı"

Aynı zamanda bir Yüksek Ziraat Mühendisi olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, göreve geldiği zaman ilk yaptığı işlerden birisinin örtüaltı erkenci üzümün tanıtılması noktasında girişimlerde bulunmak olduğunu belirterek; "Araya pandemi dönemi girdi. Ama 4 yıldır bu meydanda sizlerle beraber oluyoruz. Giderek daha çok tanıtmaya başladık. Üzüm, giderek daha çok para etmeye başladı. Belediye olarak bizim amacımız mutlu Mezitli'yi yaratmak. İnsanların mutlu olmasını sağlamak.  Burada eski köylerle kent arasında farklılığı en aza indirmeye çalışıyoruz. Mutlu olmak herkesin hakkı. Daha çok gülmek, sevinmek herkesin hakkı. Tepeköy'den başlayarak, Demirışık'tan Mezitli merkeze kadar herkes aynı şekilde mutlu olsun, ekonomik yönden güçlü olsun istiyoruz" dedi.

"Biz köylerdeki nüfusun kente göçünü önlemek istiyoruz"

Ürünü ekonomik açıdan değer görmediğinde üreticinin de yüzünün gülmediğini belirten Tarhan; "Bu nedenle maalesef ülkemizin diğer yörelerinde olduğu gibi Mezitli'de de her geçen yıl köylerimizde yaşayan nüfus azalmakta. Bu tabii ki iyi bir gelişme değil. Biz köylerdeki nüfusun kente göçünü önlemek istiyoruz. Orada insanlarımız mutlu olursa, alın terlerinin karşılığını alırlarsa; köylerinde kalacaklarına inanıyorum. Siz kırsal alanda yaşayanların geleceklerinden kaygısı olmazsa; çocuklarınız da torunlarınız da bu tarımı yapmaya devam edeceklerdir. Üretimi yapmaya devam edeceklerdir. Ben de bundan yanayım" diye konuştu.

" Üreticilerimiz hak ettiğini alamıyor "

Tarhan, Mezitli'de kentle kırsalın iç içe olduğunu vurgulayarak; "Kentin içinde tarımın yapıldığını herkese gösteriyoruz. Nasıl oluyor bu? Tarım alanlarını imara açmadığımız zaman tarım alanları korunmuş oluyor, ülkemizdeki tarımı yükseltmek için çaba göstermiş oluyoruz. Fakat maalesef zaman zaman özellikle kente yakın köylerdeki üretici arkadaşlar, mahallelerdekiler şöyle bir kaygıya düşüyor; biz sürgit böyle mi olacağız? Ürünlerimiz para etmeyecekse, hakkımızı alamayacaksak o zaman bu topraklar imara açılsın, biz de şehre göçelim. Çocuklarımız bir yerde iş bulur. Biz gündelikçi oluruz gibi. Bu çok kötü bir duygu. Bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hepimizin umudu olması gerekiyor. Heyecanı olması gerekiyor. Ben Türkiye'de tarımın mutlaka hak ettiği yeri bulacağına inanıyorum. Çünkü hala yurtdışından ithalatla bazı ürünleri alıyoruz. Üreticilerimiz hak ettiğini alamıyor ama bir gün mutlaka köylülerimizi görenler daha çok olacaktır" şeklinde konuştu.


Etiket: mezitli, festival, üzüm, hasat


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA