Yücesoy: ‘Kazandığımız bu dava kentimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır’




Tarih: 8 Haziran 2023 Perşembe 16:42


Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’ndeki bir bölgeye belediye meclisi kararıyla 18 kat yapılaşma kararının verildiğini ve konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Yücesoy, "Kazandığımız bu dava kentimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Haber-Berna Uslu

“İtirazların reddedilmesinden sonra kurumumuzca Mersin 2. İdare Mahkemesi'ne dava açılmıştır”

TMMOB Mersin İKK Sekreteri İbrahim Yücesoy, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu'nun Toroslar Belediye Meclisi'nin 2 Temmuz 2020 tarih ve 37 sayılı kararıyla kabul edilen Arpaçsakarlar Mahallesi ile çevresini kapsayan Toroslar 1. Etap 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına daha önce itirazlarda bulunulduğunu dile getirerek; "İtirazların reddedilmesinden sonra kurumumuzca Mersin 2. İdare Mahkemesi'ne dava açılmıştır. Planlama alanı içerisinde kat yüksekliği belirlenirken mevcut doku dikkate alınmamış ve bölgenin tümüne 18 kat yapılaşma hakkı verilmiş olması, temel şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı bir durum oluşturmaktadır" dedi.

Yücesoy, 679.1. Maddesi'nde ise 'İnsan odaklı, yatay mimariyi yansıtan başarılı örnek yerleşimler belirlenecek ve değerlendirme raporu hazırlanacaktır' şeklindeki bir karar olduğunu vurguladı. Alınan kararın, gelecekte çarpık bir yapılaşmaya neden olabileceğini sözlerine ekleyen Yücesoy, "Planlama alanı içerisinde verilen 18 kat yapılaşma hakkı, mülkiyet yapısı incelendiğinde sadece kısıtlı bir alanı kapsamakta olup bölgede kat yüksekliklerindeki artış suni anlamda kentsel ranta dönüştürülecektir. İmar planları kamu yararı amaçlı yapılmakta olup bu tip altyapısı olmayan kat yüksekliği artışları bölgede arsa rantının yolunu açmaktan başka bir amaç taşımayacaktır" dedi.

 

 


Etiket: ibrahimyücesoy, toroslar, meclis


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA