Yücesoy, Genişleme Projesi’ni Anayasa Mahkemesi’ne Taşıdıklarını Açıkladı




Tarih: 8 Haziran 2023 Perşembe 16:47


Mersin Limanı Genişleme Projesi konusunda da yargı yoluna başvurduklarını hatırlatan Yücesoy, "Hukuksal arayışımızdan vazgeçmiş değiliz" diyerek, Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını bildirdi.

Haber-Berna Uslu

Mevcut limanın Atatürk Parkı'na doğru genişlemesinin kente herhangi bir katkısı olmayacağını vurgulayan Yücesoy, son olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını belirterek; "TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz liman genişleme projesi maalesef ki türlü hukuka aykırı kararlar alınarak kentimizin ve bizlerin aleyhine sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. İlk süreçte yürütmeyi durdurma kararı aldığımız dava, karar yazılma aşamasında iken maddi bedel ödenerek alınan bilirkişi raporları ile maalesef ki aleyhimize sonuçlandırılmıştır. Akabinde kurumumuz, üst mahkeme ve Danıştay sürecine başlamış ancak bu süreçlerde hukuksal anlamda Türkiye rekoru sayılabilecek 8 ay gibi bir sürede seçimlerden önce aleyhimize karşı sonuçlandırılmıştır. Söz konusu liman genişleme projesi mevcut limanın depolama alanı ihtiyacını artırma amacı dışında kente katkı sunacak herhangi bir faydası bulunmamaktadır. Söz konusu proje başından beri savunduğumuz; kent merkezinde trafik yükünü artırmanın yanı sıra Atatürk Parkı olarak kentimize hizmet veren açık yeşil kamusal alana ise görüntü ve gürültü kirliliği getirecektir. Ayrıca kentimizin çeyrek asırdır beklediği, kentin stratejik ve rekabetçi gelişimi için en önemli faktör olan Ana Konteynır Limanı'nın yapımını uzun yıllar erteletecektir" şeklinde konuştu.

 


Etiket: anayasa, mahkeme, ibrahimyücesoy


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA