Yücesoy, Yürütmeyi Durdurmak için Dava Açtıklarını Söyledi




Tarih: 8 Haziran 2023 Perşembe 16:54


TMMOB Mersin İKK’nın gündeme taşıdığı ve kenti ilgilendiren konulardan bir tanesi de Tisan’daki yapılaşma oldu. Yücesoy, yürütmeyi durdurma amacıyla Mersin İdare Mahkemesi’ne 18 Nisan 2023’te dava açtıklarını söyledi.

Haber-Berna Uslu

“Oy çokluğu kararı ile onaylanmıştır”

Yücesoy, Silifke İlçesi'ndeki Tisan Mahallesi'nde yer alan söz konusu bölgede yapılması planlanan projelerden bahsederek yargı yoluna gittiklerini belirterek; "Dava özeti olarak söz konusu bölgede mevcut onaylı imar planları bulunmaktadır. Ancak 20 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7221 Sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi'nde değişiklik yapılmış. 8. Madde'nin B bendine; imar planlarında bina yüksekliklerinin serbest olarak belirlenemeyeceği, imar planlarında Yençok: Serbest olarak öngörülen bina yüksekliklerini 1 Temmuz 2021 tarihine kadar imar planlarında değişiklik ya da revizyon yaparak belirlemekle yükümlü olduğu belirtilmiştir. Akabinde Silifke Belediyesi mevcut planları konut alanları 2 kat, otel ve motel alanları 5 kat olacak şekilde düzenlemiş ve Silifke Belediye Meclisi'nden ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde oy çokluğu kararı ile onaylanmıştır" diye konuştu.

"Kısmi yapılaşma onayı alınmadan belediye meclislerinde onaylanan imar planları reddedilmiştir "

Yücesoy, yürütmeyi durdurma talebiyle harekete geçtiklerini söyleyerek;  "Bizler geleceğimizi planlı bir şekilde inşa etme mücadelesi verirken maalesef ki yerel belediyeler sahil şeridinde kısmi yapılaşma kararı almadan, mevcut yönetmelik şartlarını yerine getirmeden, geçmiş dönemde bin bir eksikle yapılan imar planlarını meşrulaştırmaya çalışmaktadırlar. Bununla benzer dava konularında birçok Danıştay kararı yer almakta olup; kısmi yapılaşma onayı alınmadan belediye meclislerinde onaylanan imar planları reddedilmiştir. Tisan Bölgesi'nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının dava süreci devam etmekteyken söz konusu davalı bölgede yer alan parsellere yapı ruhsatların düzenlenmesi, gelecekte telafisi güç zararlar doğuracağı endişesi ile kurumumuzca 18 Nisan 2023 tarihinde Mersin İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma amaçlı dava açılmış olup süreci kamuoyu ile paylaşacağımızı beyan ederiz" şeklinde konuştu.

 


Etiket: tmmob, ibrahimhyücesoy, dava, mahkeme


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA